Истинското й име е Мила Бобадова и лекува животните в клиника "Добро хрумване". Но повечето хора я познават като Козата Ани - обръщение, измислено от съпруга й преди време, с което синеоката лекарка е известна в социалните мрежи. Невъобразимо чувство за хумор и огромно сърце (пълно със сърца, както самата тя често казва) - това е накратко Козата Ани. Любител и лечител на котки, ние малко изместваме темата, за я разпитаме как се справя и в кухнята.
Защо точно котки?
Защото съм такъв тип. Хората се делят на такива, които не обичат животните, на коткари и на кучкари. Това е напасване на характерите. Зимата, когато навън е -10 градуса, аз ще стана сутринта, ще си облека нещо топличко, мекичко, ще си седна на дивана, ще си направя кафе, ще се повъргалям още малко и чак тогава ще се оправя за работа. Има едни хора, които стават в 6, навличат ямурлуците, излизат навън, дърпат от цигарката, свита между с два пръста, а кучетата им тичат и се кефят на снега. Това не може да ми се случи! Аз обичам да се глезя, но не обичам контакта. Котките позволява да ги пипнеш, само когато те позволят. И аз не обичам да ме закачат, да ме пипат. И вадя лесно ноктите.
Готвиш ли?
Не! (въздишка). Не мога.
Нямаш афинитет към фурната, към котлона?
Не ми е интересно. Даже веднъж обяснявах на мъжа ми, че ще го набия с тигана. Но той ми се изсмя и каза – "Ти не знаеш къде е!" И се оказа прав. Не знам къде е. Едно време съм готвила. Но предпочитам бързи рецепти, нещо лекичко, колкото да се свари, да го пасирам и да се приключи. Нямам нерви за това. Отегчавам се.
Сипваш ли си чаша вино след тежък ден във ветеринарната клиника?
Ееее, това не е готвене. Това е съвсем друга вселена! Да. Особено зимата обичам червено вино. Конкретно – малиново на "Трастена". А ягодовото им просеко е УАУ! Уау! Изумително!