Той е на 21. Отпадна от "Фермата", но получи своите уроци от предаването. Иначе къде в Щатите щеше да се научи да точи кори за баница? Вижте как цялото му семейство пази българските традиции на другия край на света - баща му прави пастърма и суджук за зимата, а майка му - меси питки и погачи.
С какви чувства излизаш от „Фермата“?
Дуелът беше нещо, което никога не съм изпитвал през живота си. Адреналинът беше на такова ниво, че усещах сърцето си как бие. Чувствах, че преодолявам себе си с всяка изминала битка. Във всяка от битките излъчвах сила, която не мислех, че имам. Макар и някои от битките да не бяха толкова равностойни със Симеон, мисля, че му оказах съпротивление. За „Фермата“ като цяло приключението беше яко, защото създадох уникални връзки и се запознах с толкова опитни хора. Всеки ден, докато работихме, се изумявах и всяка минута научавах нещо ново - занаятите и традициите са това, заради което влязох в предаването.
В Щатите не ти се е налагало да се занимаваш с коване на пирони или бъркане на бетон, нали?
В Щатите подобни неща не съм срещал. Дори сега, когато съм извън предаването и се разхождам по улиците, разглеждам строителни обекти, защото вече имам такъв опит и оглеждам детайлите.
Готвиш ли у дома?
(Смее се). Мога да готвя яйца по 1000 различни начина – бъркани, яйца по панагюрски, африканска рецепта за яйца със зеленчуци, слагам всичко, което има в хладилника и всеки път стават различни.
А „Фермата“ как обогати знанията и уменията ти в кухнята?
След предаването имам повече знания за кулинарията. Със сигурност мога да точа кори и да правя баница.
Аз не мога да точа кори!
Е, много е лесно!
Какво друго?
Как се прави туршия, как се използва всяка част от овцата, как се реже месото и се слага в буркани за зимнина, как се приготвя дроб сарма.
В Щатите родителите ти правят ли зимнина?
Да, баща ми всяка година прави пастърма и суджук.
А майка ти какви ястия най-често приготвя – български или американски?
Български, със сигурност. Най-често прави кюфтета и кебапчета, мусака, картофена каша, пилешка супа, много често меси – питки, погачи. От американските често готви мак енд чийз, което е макарони с жълт кашкавал и става много хубаво.
А американски?
Обича да прави палачинки по американски и по български, едни много тънки наденички, които се ядат в Америка, по-тънки от карначе, също и бекон.
Какво поръчваш на баба ти да ти сготви, като й идваш на гости в Сливен?
Преди като си идвах й поръчвах, обаче тя вече знае какво да ми готви, защото ме е опознала. По принцип ме посреща с миш-маш, пиле с ориз, свинско със зеле, картофена каша.
А как се прави картофена каша? Понеже забелязах, че и майка ти, и баба ти я приготвят.
Сваряват се лук и картофи. Прави се каша с брашно, вода и червен пипер. И се объркват двете неща.