Сигурно си мислите, че закуската на една кралица е задължително гурме, което включва яйца бенедикт с мармалад от лук, кафе от индонезийския сорт „Копи Лувак“, конфитюрът от червено френско грозде, отглеждано в Бар ле Дюк във френска Лотарингия. Ако предположенията ви включват някои от изборните храни и напитки, то ще останете тотално разочаровани.
Освен че английската кралица Елизабет II си сервира сама закуската, другият интересен факт около това сутрешно първо хранене на кралската особа, е какво точно обича тя да хапва често – зърнена закуска, която се продава в обикновена пластмасова кутия. Тази информация разкрива бившият кралски готвач Дарън Макгрейди.
Със закуската кралицата обича да пие специфичния чай дарджилинг, който се отглежда в областта Дарджилинг в Индия и е известен като един от чайовете с най-високо качество в света.
И за да не разбиваме всичките ви илюзии за това какво ядат на закуска кралските особи, ще добавим още няколко любими храни на кралица Елизабет – корнфлейкс с пресни кайсии, сушени сливи или макадамия.
Обича да хапва пресни ягоди, когато е на почивка в замъка Балморал или би комбинирала тост, варено яйце и мармалад.