След Благовещение Цветница е вторият голям празник в дните на Великия пост, в който е разрешено яденето на риба. Почетно място на трапезата на този ден заемат и салатите от пресни зеленчуци, ястията с картофи, ориз, боб, пълнените постни чушки, копривата, лападът и спанакът.

Предлагаме ви две примерни менюта, както и няколко конкретни рецепти, които може да приготвите за празника и всички да цъфтят от щастие.

 

Снимка: iStock


По български
Хрупкава зелена салата с краставички, репички, яйце и дресинг с 0 мазнини
Дроб сърма с пресен лук, чесън и пухкава заливка от кисело мляко и яйце
"Дамски каприз" с нар


Снимка: Istock.com

Цветовете на пролетта
Салата с авокадо, рукола и ядливи цветя
Сьомга с черна леща, цвекло и пролетни кълнове 

Снимка: iStock


Крем забайоне с ягоди 

Рецепти за Цветница

Супи с коприва и спанак

Ястия с риба, картофи и ориз

Десерти

Снимка: Росица Николова

Снимка: Росица Николова