На 5 май имен ден имат хората, носещи имената Ирина, Мирослав и производни. Казват, че на имен ден не се кани. Ако не искате гостите да ви изненадат неподготвени, може да спретнете един бърз чийзкейк. Дори не е нужно да имате кой знае какъв опит в кухнята. Рецептата е толкова лесна, че и дете би се справило.

dalivali.bg ни обещава ситен дъжд и слънце в съботния ден. Но ако в душата ви е лято, пригответе си тези миди. Изстудете виното и в никакъв случай не се поддавайте на леката меланхолия, която носят дъждовните дни.

А нещо пъстро за вечеря? Като например този тарт със зеленчуци.


На 6 май празнуваме Гергьовден.
Да са честити всички, които носят това име, както и тези, които са част от армията и са доказали своята храброст. Кулинарните традиции на 6 май са свързани с приготвянето на агне. 


Предлагаме ви няколко идеи как да го приготвите тази година:

Агнешки котлети с пресни картофи и грах

Агнешки котлети върху канапе от спанак

Кускус с агнешко и кедрови ядки

Корона от крехки агнешки ребърца

Агнешко в млечно-яйчен сос

Празничната трапеза на този ден не минава и без хубав домашен хляб. Масленицата е пухкава и мека, защото в тестото се използва масло, зехтин и олио. Тази "света троица" прави хляба въздушен и мек. 

Ако не ви се готви, а искате да си почивате през тези 3 дни, не забравяйте, че може да посетите някои от 29-те ресторанта на Sofia Restaurant Week.