През уикенда (30.06-1.07.2018 г.) ще вали! Обилността на валежите вече май омръзна на земеделците дори от най-засушените райони. Но тъй като не можем да повлияем на времето, нека поне направим така, че да си изкараме добре, независимо дали има слънце, или дъжд. Най-лесно е като си сготвим вкусна храна. 

В дъждовната събота е добре да започнем с топла закуска. Ето няколко предложения:

Ако планирате да си стоите на уютно вкъщи, защо не се стоплите и с малко спомени. Хапвали ли сте като деца яйце на вестник? Бабите го приготвят върху печката на дърва, но в съвременната кухня може да се изпече добре и върху керамичния котлон.

 

 

Друго подходящо предложение е филийката с боб. Добавете пикантни подправки - лют червен пипер, черен пипер или чили, за да отворите апетита си и да стоплите тялото и отвътре.

 

 

На 30 юни отбелязваме Павловден. Традицията повелява да не се меси хляб. 

За рибата обаче не се казва нищо, а веднъж седмично е добре да се яде риба. Събота вечер е подходящо време за това, защото разполагате с повече време и може да развихрите фантазията си. Предлагаме ви една рецепта, която е в пъти по-различна от пържена цаца, например - венец с пушена сьомга.

Палачинките в неделя са традиция в много семейства. Тъй като в bistro.bg продукт на седмицата беше тиквичката, предлагаме и палачинките да са с не. Така, де - традициите са, за да бъдат спазвани.

А ако сте посрещали Джулай морнинг, може би просто имате нужда от кафе. Предлагаме ви няколко варианта:

Ето и още рецепти с тиквички за обяд или вечеря:

Снимка: iStock



Солен пай, цветен като дъгата
Подскачащо руло

Крем супа от тиквички с мента
Пълнени кръгли тиквички 

Да не забравяме и десертите. Нещо сладичко в неделния следобед си е класика. Може би традиционна баница със захарен сироп? Или нещо по-модерно и привлекателно на външен вид - маслени сладки с ядливи цветя? В умерени количества сладкото ни прави по-мъдри и щастливи!