Беленето на черупките на сварените яйца за някои хора е особено досадна работа, защото нямат достатъчно търпение да ги изчоплят парче по парче. Яйцето се бели трудно само когато е старо. Един от триковете за лесно белене на яйца е като използвате съд, пълен с вода, и енергично разклатите яйцето в него. Друго полезно, което може да направите още при самото варене, е да добавите резен лимон във водата. За 6 яйца използвайте четвърт лимон. Това е достатъчно, за да обелите след това лесно яйцата, независимо от възрастта им.
Има и друг интересен и хитър начин за обелване на яйцата - а именно като използвате широка лента тиксо.
1. Вземете широко тиксо и го залепете около яйцето, така че двата края да се докосват.
2. Ударете няколко пъти яйцето в равна повърхност, за да се напука достатъчно.
3. Отлепете лентата и черупките ще полепнат по нея. Готово!