Най-хубавото на тези сладки е, че стават бързо, не изискват печене и винаги са много вкусни. С тях не рискувате да ги прегорите или да предложите на гостите си нещо сурово. Избирайте бисквити без хидрогенирани мазнини.
1. Пияни сладки с бисквити и какао
Продукти:
1 пакет маслени бисквити
250 г пудра захар
250 г краве масло
100 мл коняк
2 с.л. какао
орехи
Приготвяне:
Натрошете бисквитите на трохи ги смесете с останалите продукти. Оформете топчета от получената смес. Подредете ги в тава.
Всяко топче притиснете с дъното на чаша, за да се оформи малка питка. Оваляйте в смлени орехи. Оставете в хладилника за няколко часа, за да се стегнат.
2. Сладки "Ден и нощ"
Продукти за кафявата смес
2 пакета чаени бисквити
1 чаша топла вода
4 с.л. какао
100 г пудра захар
Продукти за бялата смес
1 чаша пудра захар
1 масло
1 чаша сухо мляко
2 ванилии
Приготвяне:
Маслото се разбива с пудрата захар. Прибавя се сухото мляко и ванилиите
Продуктите за кафявата смес се смесват и се разстилат във вид на правоъгълник върху фолио. Над кафявата смес се разстила бялата. Завива се на руло. Оставя се да престои в хладилника няколко часа. Рулото се изважда и се нарязва на кръгчета с остър нож.
3. Сладки оризови топки
Продукти:
250 г ориз
1 л прясно мляко
120 г захар
1 ванилия
настъргана кора от 1 портокал
2 жълтъка
кокосови стърготини
½ пакет обикновени бисквити
масло
шоколад
Приготвяне:
Измийте ориза и го сложете в студена вода с ½ ч.л. сол на умерен огън. Оставете да ври 5 минути, след което прецедете. Сварете млякото със захарта и добавете полусварения ориз. Оставете сместа да къкри на слаб огън около 20 минути, след което добавете ванилията и настърганата лимонова кора. Разбийте жълтъците и прибавете на тънка струйка към ориза. Бъркайте сместа още няколко минути, след което изсипете в намазнена тавичка, поръсена с натрошените на прах бисквити. Оставете да се стегне в хладилник. След това оформете на топки с помощта на лъжица. Оваляйте топчетата в кокосови стърготини и ги подредете в плато. По желание може да ги полеете с разтопен шоколад, а при поднасянето - да ги гарнирате със заквасена сметана.