„Искам да има повече лесни и бързи "УАУ" менюта и вкусни алтернативи на джънк фууд, които да е възможно аматьор в кухнята, като мен, да си приготви сам у дома.”
Това ни написа наша читателка. За да отговорим на това желание и защото сме сигурни, че не е само нейно, избархме три предложения за вечеря, които може да си приготвите само за 20 минути. Лято е и не ни се губи време край печката, нали? Защо да не е бързо и вкусно?!
Бъркани яйца със спанак и извара
Яйцата са една от най-евтините храни. Ако откриете такива от пасищни кокошки, ще имате и една от най-здравословните храни. В едно средно голямо яйце се съдържат 6-7 грама първокачествен протеин.
Продукти:
3 яйца
2 шепи листа от спанак
малка бучка масло
150 г извара
В тиган загрейте масло с големината на половин кибритена кутийка.
Когато се стопи, счупете три яйца и леко ги разбъркайте.
Измийте две шепи пресен спанак и добавете към яйцата.
Пържи се 5 минути или докато яйцето се втвърди и при тръскане на тигана, не мърда като желе.
Готовите яйца поръсете с извара или бяло сирене.
Лазаня на рулца
Бутер тестото е продукт, който може да държите винаги във фризера си за моментите, е които нямате много време за готвене.
Продукти
1 пакет бутер тесто
200 г доматен сос
200 г кашкавал
1 яйце
Разстелете бутер тестото и го нарежете по ширина на ивици.
Всяка ивица намажете с доматен сос и поръсете с настърган кашкавал.
Завийте на руло и намажете с разбитото яйце.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.
Арабска питка с пълнеж на тиган
300 г телешка кайма
1 кофичка заквасена сметана
3 арабски питки
200 г кашкавал
В дълбок тиган запържете говеждата кайма до златисто. Изцедете соса и подправете с черен пипер и сол.
В плосък тиган поставете арабската питка в средата. Отгоре поръсете с настърган кашкавал. Сложете от каймата, а най-отгоре добавете лъжица заквасена сметана.
Сгъвайте краищата на хлебчето с шпатула, докато покрие почти целия пълнеж.
От друго хлебче изрежете кръг и сложете като капак на това, което се пече.
Печете по 3-4 минути от всяка страна.
Гарнирайте със салата от домати и маруля.