Коледа наближава, а с това се засилва желанието ни да приготвяме вкусни и ароматни сладкиши. Вярвайки в твърдението, че красотата е в простичките неща, ви предлагаме 12 идеи за украса на десерти от медено тесто, курабийки и масленки само с един продукт.
Какво ви е нужно?
Айсинг - това е продуктът, с който може да превърнете всяка обикновена меденка в коледен разкош. Снабдете се със сладкарски пош и тънък метален накрайник и просто рисувайте.
Медени къщички за чашите с топъл шоколад и какао, обикновени рисувани меденки, венци, покрити със сладки - идеите са много.
Правила за работа
Може да изпозлвате готов кралски айсинг, купен от магазина, или да си направите домашен. Във втория случай е важно да знаете, че:
- Съдът, в който го приготвяте, трябва да е чист и сух. Изплакнете го предварително с вода и лимонов сок и подсушете.
- Докато работите, покривайте съда с айсинга, с влажна кърпа. Това ще го предпази от изсъхване.
- Ако ви остане айсинг, а вече сте украсили всички сладки, покрийте съда, в който ще го съхранявате, с прозрачно домакинско фолио и затворете с капак. Може да го изпозлвате до 3 седмици след направата.