52-годишният главен готвач и телевизионна знаменитост обяви една от „най-вкусните“новини в първия ден на новата година. Той и съпругата му Тана очакват петото си дете.

Гордън Рамзи е не само добър кулинар, но е известен и с ексцентризма си, затова и начинът, по който съобщи новината не беше обикновен и скучен. Четирите му деца – Матилда (17 г.), 19-годишните близнаци Холи и Джак, и Меган (20 г.), се появиха във видео, пожелавайки на всички щастлива Нова година. Накрая съпругата му Тана изпълни кадъра (буквално и преносно), с широка усмивка и пораснало коремче.

 

Споделяйки видеото в Instagram профила си, Рамзи написа кратък коментар - „Вълнуващи новини! Честита Нова година от всичките на Рамзи."

През юни 2016 г. Тина Рамзи загуби бебето си в петия месец от бременността. 

Гордън Рамзи стартира самостоятелния си път на готвач в ресторант "Aubergine" в Лондон през 1993 г. За три години работа спечелва 2 звезди на „Мишлен“ и награда за най-добър млад готвач на Catey Awards. Само 5 години по-късно отваря свой собствен ресторант „Гордън Рамзи“ в Лондон, който бързо става известен като място за изтънчена и вкусна храна от висока класа. Първата му книга „Страст за вкус“ /Passion for Flavour/ го правят още по-известен и го представят пред всички в бранша като особено амбициозен и страстен в работата си. Малко по-късно се появяват и други нови ресторанти - „Петрус“ в Лондон, втори „Гордън Рамзи“ в  Мейфеър и „Verre“ в Дубай. Днес, "Гордън Рамзи Холдингс" е международна корпорация с ресторанти по целия свят.

През 2004 г. в ефир се появява и риалити шоуто на Рамзи "Кошмари в кухнята“.