.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Градините на Клод Моне в Живерни, вдъхновили известните картини на художника

Евгений Милов | преди 1 година
Снимка: iStock
20 снимки от градините, известни с японския мост и езерото с водните лилии

Всяка година от края на март до началото на ноември над 500 000 души пътуват до Живерни във Франция, за да посетят място, което вече са виждали от картините - градините на Клод Моне. 

Художникът дълги години открива идиличното вдъхновение из градините в Живерни за едни от най-известните си картини, като през годините са се превърнали сами по себе си в истинско произведение на изкуството - с японския мост и езерото с водните лилии, на които Моне посвещава десетки картини от импресионистичното си творчество.

Моне и семейството му наемат през 1883 г. къща и парцел от 8 декара между Вернон и Гасни, на около 80 км от Париж. Късметът се усмихва на Моне, когато благодарение на увеличените продажби на картините му, вече е достатъчно богат, за да купи през 1890 г. къщата и градините, където живеят.

С нарастване на богатството на Моне, се разраства и градината му. Художникът остава архитект на градините в Живерни до края на живота си - вижте как е изглеждал света през очите на импресиониста от снимките в галерията по-горе.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите