Тазгодишната кампания на „Реките на града“ премина през Русе и "акостира" по традиция през София. Култура, спорт и кулинарно изкуство се срещнаха край коритото на река Владайска под столичния Лъвов мост.

Снимка: Антъни Джоуид

Посетителите имаха възможност да се насладят на разнообразие от храна и напитки, да послушат и да се забавляват с български актьори, комедианти и музикални изпълнители. В програмата присъстваха танци, работилници и множество интересни събития за различни възрастови групи. При това с вход свободен.

Снимка: Антъни Джоуид

Мостчета свързваха двата канала на водния басейн, като на всяко островче имаше различно изложение - от фотографии и арт инсталации, до дрехи и сувенири.

Идеята на събитието е да промени градската представа и имиджа на реките в столицата. От замърсени и игнорирани да се преобразят в интересна и приятна социална среда за жителите и посетителите на столицата.

Снимка: Антъни Джоуид

С пълното преобразяване на Лъвов мост организаторите от „Колективът“ успяха да докажат, че за кратък период от време един, принципно изпълнен с автомобили и засилен трафик район, може да бъде палитра от хора, цвят, култура и позитивни емоции.

Снимка: Антъни Джоуид

И в бъдеще се планират множество подобни инициативи, които да променят вида и представата за градска река в България.

Разгледайте галерията в началото.