Забравете за сезона на дините - сега е сезонът на горските ягоди! А поради факта, че горската ягода е изключително непретенциозно растение, тя се развива отлично в иглолистните и широколистните гори в планините. Като Витоша, например, където през уикенда набрахме толкова много горски ягоди, че можехме да затворим сладко за зимата. При това горските ягоди на Витоша са био, еко, органик и не на последно място - безплатни. А да ги береш свежи, след като са измити от планинския дъжд, е несравнимо удоволствие. Горските ягоди се ценят не само заради вкусните и ароматни плодове, но растението е станало част от народната медицина в България, като за отвари се използват не само неговите плодове, но и листа. Ядохме ягоди на корем, зърнехме и две сърни между боровете, които не успяхме да снимаме, но ето още какво видяхме: