Фотографът Алекс Манчев представя новата си изложбата "Голата истина" в галерия "Оборище 5", която разкрива естетиката на емоцията, красотата на свободата, смисълът на съдържанието.

Това са темите, които силно вълнуват и вдъхновяват Алекс Манчев - жената като субект, а не обект на желанията, е музата и главна героиня в произведенията му. Тя играе себе си уверено и без задръжки.

Снимка: Алекс Манчев

Концепцията на артиста е проста - самочувствие на формата и тиха интелигентност в еротичен прочит. Художествените фотографии са далеч от идеята да хванат момент. Те улавят характер, вътрешните пориви, търсенията и намиранията на жената във всичките и проявления. 

Триумф в черно и бяло на женствеността над сивотата на ежедневието. Професия: снима голи жени. Така бихме представили Алекс Манчев ако търсехме сензация. Артистът обаче представя нещо друго. Изкуството му е трибют към истината - женската истина. 

Снимка: Алекс Манчев

Когато прожекторите на ежедневието са изключени и дамата е останала насаме със собствения си свят - това е моментът на Алекс Манчев. Маските са паднали, а обективът му се превръща в калейдоскоп. Улавя автентичността, искреността, пламъка в тишината. 

Снимка: Алекс Манчев

Фотографиите му създават свой собствен език, който си струва да бъде научен. Те улавят характер, вътрешните пориви, търсенията и намиранията на жената във всичките и проявления.