След три години закъснение "карибският пират" Джони Деп и останалите "холивудски вампири" акостираха в София, за да разтресат столичната зала "Арена София" пред хиляди поклоници на рок музиката, като култовият холивудски актьор заяви категорично: "Ще се върнем скоро пак!".

Снимка: Евгений Милов

Заедно с шок рок легендата Алис Купър и китаристът на "Аеросмит" Джо Пери Деп представи в София съвместната им банда Hollywood Vampires, която е кръстена на бара, в който се напивали Купър с легендарни свои колеги като Джон Ленън, Ринго Стар, Кийт Муун. Сервитьорите кръстили среднощните им запои "Холивудските вампири". Алис Купър съживява идеята за такава група за кавъри и авторски песни преди осем години. 

Снимка: Евгений Милов

Музикантите изсвириха пред родната публика едни от най-големите си авторски хитове и кавър парчета от албумите си "Rise" и "Hollywood Vampires".

Снимка: Евгений Милов

Особено драматично беше изпълнението на парчето "Heroes" - кавър на покойния Дейвид Боуи, което "вампирите" посветиха на войната в Украйна, като всичко протече на фона на разплакани детски очи и разбити съдби, а накрая на стената зад музикантите грейна и знамето на Украйна, която се опитва да се освободи от кръвожадната захапка на Русия.

Снимка: Евгений Милов

"Холивудските вампири" отдадоха и специална почит на легендарния киратист Рони Ууд от "Ролинг Стоунс".

Снимка: Евгений Милов

Вижте повече за бандата в ексклузивното интервю, което музикантиуте дадоха преди концерта пред Петя Дикова за bTV:

И не пропускайте да видите в галерията най-горе едни от най-вълнуващите моменти от концерта на "Холивудските вампири", които покориха завинаги сърцата на местните фенове!