Въпреки че Бърнинг Мен тази година премина напълно виртуално, някои почитатели на култовия фестивал все пак предпочетоха да го прекарат по добрия стар начин, избирайки нестандартно социално дистанциране от човечеството сред прахоляка на Блек Рок Сити в пустинята Невада.

А глобалната пандемия от COVID-19 изглежда не ги притесняваше особено, въпреки че тазгодишното физическо провеждане на Бърнинг Мен беше отменено (и събитията от снимките по-долу по никакъв начин не са свързани с обичайната организация на фестивала), това не попречи на "бърнърите" да се облекат като пост-апокалиптични войни.

Според местния вестник Reno Gazette събитието, официално наречено "Не Бърнинг Мен 2020", е привлякло тълпа между 1000 и 2000 души.

Вижте няколко снимки от най-колоритните снимки от уикенда на неофициалния Бърнинг Мен 2020, от които се вижда, че феновете на събитието са го отпразнували предимно уединено, спазваки социалното дистанциране без събиране на големи групи. 

И докато събирането на големи групи от хора в малки пространства звучи напълно неразумно, това изглежда напълно в реда на нещата. Пренесете се в пустинята на "Не Бърнинг Мен 2020" от кадрите в Инстаграм по-долу.