Марсело Кастро е световноизвестен фотограф, който не спира да впечатлява с кадрите си от цял свят. Страстта му към пътуванията се отразява на всичко което прави, като дори оставя работата си на електроинженер, за да се посвети изцяло на любимото си хоби - фотографията.

Кастро не само снима невероятни места от планетата, но ги снима по невиждан начин, а в Инстаграм споделя фотоси, за които твърди, че дори не са публикувани никъде досега през годините.

"За мен фотографията често служи като мотивация да откривам нови места, които обичайно не бих посетил в часове от денонощието - предполагам най-малкото, защото обичайно спя по това време. Резултатът е, че фотография ме отвежда до впечатляващи сцени, които иначе никога нямаше да видя", казва Марсело.

Така една от най-изумителните фотосесии на Марсело става в Стария Баган край река Иравади в Мианмар, където заснема млади будистки монаси, спокойно четящи книги на фона на изумителна слънчева светлина, която прониква през стените на храма.

Спомените за хората, които фотографът среща в древния град, са още по-впечатляващи и от снимките му.

"Почувствах много непознато усещане - нещо, което никога не съм изпитвал никъде другаде, освен вкъщи. Не исках да си тръгвам, като дълго време се опитвах да разбера защо. Хората означаваха всичко за мен на това място - те бяха щастливи, приветливи, добронамерени и отворени. Бирманците създадоха една среда на мир и спокойствие, което ме накара да искам да остана там", споделя Кастро.