Счетоводство и възстановяване на подоходен данък - това бил успешният бизнес, който новият стопанин на "Фермата" - Венцислав Узунов, загърбва, за да започне да се занимава със земеделие. 

"Като млади момчета с буйна кръв, си казахме - Какво толкова, отиваме за 2 седмици, изораваме една нива, засяваме я, след една година се връщаме и я обираме" - споделя той в "Тази събота и неделя".

Оказва се обаче, че със земеделие не може да се занимаваш половинчато. Затова той изоставя предишния бизнес и се отдава на фермерството. За него това се превръща в начин на живот. 
Постепенно със своите приятели изгражда ферма, в която днес се грижат за близо 300 крави, а сухите им мезета са ненадминати. В стадата им блеят и овце от старата българска порода „Медночервена шуменска“, а по баирите на фермата им се вият лози.

Венцислав Узунов никога не е съжалявал за взетото решение. 

"Допирът до растенията и ходенето бос на нивата ме зарежда много", казва той.

Важни са му както новите технологии, така и традициите и съветите от опитните негови предшественици.

А дали участниците от "Фермата" 9 ще вземат съветите му зависи от тях. 

С впечатляващите си фермерски умения и безспорната си харизма, той има всички шансове да се превърне в любимец и на участниците, и на зрителите.

„Бих искал да дам добър пример като покажа колко е важно да се отнасяме хуманно към животните и да оставяме минимален отпечатък върху природата с работата си“, казва Венцислав преди началото на деветия сезон, който стартира под мотото „Нишката на живота“ на 4 септември от 20.00 часа. 

Новият стопанин на „Фермата“ вярва, че пътят към успеха е покрит със знания и усърдната работа. След като завършва Природо-математическата гимназия във Варна, Венцислав е учил книгоиздаване в Софийския университет и бизнес администрация в САЩ.