Ако търсите вдъхновение, за да промените начина си на живот през новата година, на помощ идва последната книга на Марко Борхес, автор на бестселъри, физиолог и основател на сайта за здравословно хранене "22 Days Nutrition". 

Встъпителните думи в новата му книга "The Greenprint" са написани от най-влиятелната американска двойка - Бионсе и Джей Зи, които искат да насърчат феновете си да дадат шанс на веганството през 2019 г.

"Раждането на децата промени живота ни повече от всичко друго. Мислехме за здравето като диета - някои работеха добре за нас, други не. След като погледнахме на здравето като на истината, вместо на диета, за нас стана мисия да споделим тази истина и начин на живот с възможно най-много хора", пишат Бионсе и Джей Зи в увода на книгата.

Двамата не очакват всички да станат строги вегетарианци, разбира се. Ни тяхната цел е да насърчат феновете си да променят диетата си по максимално отговорен начин, като хранителният им режим започне да включва по-малко протеини на животински произход, за сметка на повече растителни продукти, който да консумират.

Снимка: APES**T - THE CARTERS

"Искаме да ви предизвикаме, както сами се изправихме пред предизвикателството, да преминем към диета с растителна храна. Ние всички имаме отговорността да се застъпим за собственото си здраве и здравето на планетата. Нека го направим заедно. Нека разпространим истината. Нека превърнем тази мисия в движение", пишат Бионсе и Джей Зи.