В българския език думата талисман идва от арабски. Но оригиналният й източник е старогръцкия - тέλεσμα означава вълшебство или заклинание.

Най-популярните талисмани са фигурките на слончета, подкови, жаби, четирилистни детелини, заешка лапичка и т.н. Те могат да донесат на собствениците си късмет в любовта, успех в работата или просто радост в живота. За максимална сила обаче трябва да са поставени на точно определено място в дома. 

Фигурки на слончета

Дългия хобот на слона може да привлече богатство и щастие, в зависимост от това къде точно е поставена фигурката. Слонът е символ на надеждност и стабилност. Ако се постави на перваза с хобот към улицата - ще привлича изобилие отвън навътре. Ако се постави с хобот, който сочи към вътрешността на стаята, значи късметът вече е влязъл в този дом. Поставен с дупето към входната врата, слонът привлича късмет за живущите. Фигурката неутрализира негативната енергия. Затова е подходящо да се сложи в ъгъл на стаята. Това е мястото, в което се завихрят най-много негативи. 

 

Снимка: iStock

 

Фигурки подкови
Подковата носи щастие. Тя е символ на плодородието и силата. Защо това обикновено извито желязо носи този смисъл? Вярва се, че така както подковата защитава коня от трудностите по пътя, ще защитава и дома от трудности и зли сили. Подковата се поставя над входната врата. така тя пази дома от дявола.  

Фигурки на трикрака жаби
Трикраката жаба е статуетката, която привлича най-много пари в дома, според фен шуи. тя трябва да бъде поставена на най-високото място в дома. Ако се сложи в преходно помещение, силата и ще е по-слаба. В никакъв случай не бива да се слага срещу вратата. Так блокира енергийния канал, отговорен за парите и тази сила не може да се завихря.