Вижте с какво може да изненадате всяка зодия - като сготвите любимите им ястия според астрологията:

ОВЕН
Слабото място на Овена е главата, затова на вас, родените в знака ви е необходима храна, която поддържа мозъчните клетки. Полезни са пшеничените кълнове, бобовите култури, зеле, моркови, цвекло, ряпа, грах, орехови ядки, фъстъци, банани, цитрусови плодове. Не пропускайте да си хапвате и месо, поне веднъж седмично, а също риба, яйца, ръжен хляб.

Свинско месо с кисело зеле
за 6 порции
1 кг. свинско месо - по желание врат или гърди, 1,5 кг. кисело зеле, 2 сухи чушки, червен пипер - 1 с. л., черен пипер - 10 зърна, дафинов лист - 2 броя, олио 150 гр., малко сол на вкус, може да солите и след като ястието е готово.
Приготвяне: Месото се нарязва на 6 еднакви големи парчета или на 12 по-малки по ваше желание, важното е да има еднакъв брой за всяка порция. В дълбок глинен съд сипвате половината от олиото /75 гр./ Разпределяте пласт от киселото зеле, на този първи пласт слагате сушените чушки - нарязани на парчета. След това поръсвате с червения пипер, слагате няколко зърна от черния пипер и един дафинов лист. Слагате пласт месо. След това повтаряте в същия ред, като започвате отново от пласт зеле. Ако глинения съд е с голям диаметър, пластовете са два и третия е от кисело зеле, ако е с по-малък - пластовете са три, като отново последния е от кисело зеле. Доливате гореща вода, за да покрие и слагате капак. Поставяте гърнето във фурната и печете на 200 градуса около 2 часа. Може да се наложи да долеете още вода, затова е добре да проверявате ястието на всеки 20 минути от завирането на водата.