ОВЕН 

Работа: Колкото и да ви е неприятно, се заемете с рутинните си задължения, особено ако са свързани с добри приходи, които не са ви излишни в края на годината. От вас зависи да си планирате така времето, че да приключите с работната си година до 21 декември.

Здраве: Не се отказвайте от почивката си, за да сте здрави, а вие мили жени и от посещението при козметик или фризьор.  Подгответе се за празниците. Бъдете отговорни към здравето си в дните 11-14 декември, когато Луната е във вашия знак. 

Любов: Семейните може да се окажат пред проблеми в брака, неочаквани, но неприятни.  Не са изключени финансови проблеми, създадени ви от вашите близки, резервирали почивка, платили с вашата кредитна карта, но без да ви казват.

ТЕЛЕЦ 

Работа: Ще имате време да си отпочинете, ако съумеете да приключите деловата си година в периода 7-21 декември. Във ваша полза е да уговорите сътрудничество със задгранични партньори, но не бива да поставяте ново начало и да сменяте работата си. Оставете тези ваши планове за новата година, защото може да промените решението си.

Здраве: Здравето ви е стабилно особено ако сте били разумни през цялата година и сте си давали почивка и ако сте работили умерено и не сте допускали да ви смажат притесненията и нервното напрежение. Внимавайте да не се простудите особено в периода 14-16 декември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Промените водят до разнобой, ако прекалите с пътуванията. Помислете за празниците дали да си останете у дома, или да заминете само с близките си, което ще ги зарадва. Няма защо да давате повод на компания, която се е залепила за вас, да ви завиждат за щастието във вашия дом или за финансовите ви възможности. 

БЛИЗНАЦИ 

Работа: Доволни сте от постигнатото през годината, затова се постарайте да приключите с деловите си задължения за отиващата си година до 21 декември. Не ви съветвам да обсъждате инвестиции, изчакайте да видите как ще се развие ситуацията в държавата, за да не нарушите финансовата си стабилност, а кредит, дори и договорен, ви съветвам да не взимате. Сривът ви ще е пълен, ако през следващата година спрете изплащането му.

Здраве: В студеното време се предпазвайте от простуда и неразположения и от белодробни инфекции. Само от вас зависи да сте здрави. Бъдете внимателни в дните 16-19 декември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Не се уговаряйте с роднини за Коледните празници и Новата година, защото ще ви съсипят празниците с претенциите и капризите си, а и с интриги. По-добре заминете със семейството си на почивка, без да давате обяснение къде, а честитките оставете, след като се приберете. 

РАК 

Работа: Печелите, ако дадете реална оценка на постигнатото и не си вменявате върхове, които са ваша фантазия. Без значение дали сте собственици на бизнес, ръководители или нечии подчинени, завършете основните си задачи до 21 декември, и без това в края на месеца Меркурий е в ретроградното си движение. Подаръците за празниците да бъдат в рамките на разумните разходи. Внимавайте, предстоящата година ще е трудна.

Здраве: Здравето ви изисква грижи и съвети от личния ви лекар, ако сте си създали проблеми с жлъчката и стомаха. Не се подлагайте на лечение чрез хомеопатични препарати. Бъдете отговорни към себе си в дните 19-21 декември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: В семействата с проблемно разбирателство или ако неочаквано се е появила пукнатина, потърсете причината в интелекта на половинката ви и в нейни непреодолими недостатъци. Не се впускайте в авантюра в търсене на нови приключения, докато не изясните бъдещето си и дали ще се разделите, или ще постигнете компромис в отношенията. 

ЛЪВ 

Работа: Както имате възможности да печелите, така е във ваша полза да ограничите максимално разходите си. Не бива да се ядосвате, ако са ви подвели да инвестирате, защото вината е ваша. Взели сте неправилно решение, без да провидите бързия и лесен изход от проблема, но може да се окаже, че печалба  няма, но и от загуба сте спасени.

Здраве: Здравето ви е нестабилно заради натрупаната преумора. Почивката в края на месеца е задължителна. Предпазливостта е задължителна в дните 21-24 декември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Декември е проблемен за вас в личния живот, особено ако се налага да плащате стари задължения на банки, на ваши роднини, на приятели. Семейството ви няма да прости заради липса на средства провалената почивка през празничните дни, но е най-добре да приключите със задълженията. У дома може да празнувате доволни, че нямате дългове. 

ДЕВА 

Работа: Трудностите, дори и преодолимите или възникващите по ваша вина, ви изнервят и сте готови да посегнете към успокоителни. Не се натоварвайте с проблемите на вашите колеги, ако ви искат заем, защото са затънали в кредити. Не се заблуждавайте, че ще ви върнат парите преди празниците, за да не се окажете в невъзможност да отидете на почивка и да обидите близките си. Не бива да сте доверчиви. Приключете при възможност деловата си година преди 21 декември.

Здраве: Не пропускайте почивката, за да се откъснете от вредното за вашето здраве, натоварено ежедневие и да празнувате без да се притеснявате за здравето си. В периода 24-26, когато Луната е във вашия знак, си наложете диета, за да не си навредите.

Любов: Вашата агресия и нападателно поведение ще досъсипе и без това обтегнатите през последните месеци отношения в семейството. Ако се овладеете, ще съумеете да подготвите незабравим празник за вашето семейство и да възстановите хармонията. 

ВЕЗНИ 

Работа: От вас зависи без прибързаност, за да си спестите грешките, да се справите с изоставането, да подготвите и подпишете договорите за следващата година. Не прекалявайте с предпразничните коктейли и събирания, ако имате ваша фирма, бъдете пестеливи. Ще сте късметлии ако завършите работната си година но 21 декември.

Здраве: Знаете, че застояването на едно място ви изнервя, а и вреди на бъбреците ви и на кръста. Трябва да си давате по-продължителна почивка. Уязвими сте в периода 26-28 декември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Щастливите в брака да постигнат компромис и да забравят проблемите заради ненужни разправии, свързани с празничните дни. Подгответе празниците само за вашето семейство, без роднинско гостуване, което ще задълбочи все още тлеещите проблеми. 

СКОРПИОН 

Работа: Избегнете натоварването с допълнителни задачи, начинанията и инвестициите, за да имате време да се обогатите с нова и полезна информация и да намерите своята нова среда, ако вече сте надскочили тази, в която се движите, или ако с хората от обкръжението ви вече няма обмен на взаимна полезност. Ако сте договорили  смяна на работата си,  вземете решение преди 21 декември и започнете или в началото на януари, или в началото на март. 

Здраве: Здравето ви е стабилно, ако не сте притеснени и депресирани заради нещо, което не сте завършили, особено в дните 1-3 и 28-30 декември, когато Луната е във вашия знак. От вас зависи да сте здрави по време на Коледните и Новогодишни празници, но за целта сте длъжни да не се ядосвате.

Любов: Месецът ви налага търпение, такт, премълчаване и съобразяване с вашите близки. Не си струва да сте крайни и да си печелите неприятели. Тези, които си внушават, че не са щастливи в брака, могат да постигнат компромис и хармония, вместо да се готвят за развод, защото той ще ги направи още по-нещастни. 

СТРЕЛЕЦ 

Работа: Съдбата ви дава шанс с внимание и прозорливост да се обградите с хора, които да ви бъдат полезни и да работите с тях през следващата година. Назначаването на нови служители изисква вашата лична преценка при интервютата за работа, за да не се окажете подведени от погрешна информация, но назначенията оставете за началото на новата година. Пазете се от предателства във вашето най-близко обкръжение.

Здраве: През този месец здравето ви зависи само от вашето настроение, от умението ви да си давате почивка и от желанието ви да сте отговорни към себе си. В периода 3-5 и 30-31 декември Луната е във вашия знак и изисква да се грижите за себе си.

Любов: През декември не допускайте проблеми с брачната си половинка, за да не провалите празниците, отдавна платените и планирани пътувания. По възможност избегнете присъствието на роднини. Осъзнаването на грешки, които ви вредят в личния живот, породени от недоразумения, които сте забравили, е знак, че трябва да ги изясните и да се извините. 

КОЗИРОГ 

Работа: Забравете за начинанията, защото месецът не носи успех, а провал заради ината ви, който блокира успешното ново начало. Дори и да имате да наваксвате с изостанала работа, по-добре завършете започнатото, а в дните до 21 декември, ако ви остане време, поставете началото на новите си задачи.

Здраве: Ако се чувствате изморени, не се оставяйте напрежението да ви вреди, за да не провали празниците ви. Бъдете внимателни и отговорни към себе си в периода в дните 5-7 декември, когато Луната е във вашия знак и не прекалявайте с обилната храна на Бъдни вечер.

Любов: Семейните, които имат недоразумения и са обтегнали отношенията си, трудно ще ги изгладят. Щастливите бързо ще възстановят хармонията. Не се отказвайте от семейната почивка, дори и без да заминавате зад граница, или посрещнете празниците у дома, но с добро настроение. 

ВОДОЛЕЙ 

Работа: Фактът че сте компромисни не ви позволява да правите непоискано добро и ще ви донесе негативи и иронични подигравки, ако помагате на колегите си само защото искате да имат време за почивка. Бъдете пестеливи и умерени във всичко. Спестете си фирменото празненство, ако нямате излишни средства, за да не се окажете притиснати в ъгъла в края на годината и да търсите заеми.

Здраве: Споделете притесненията си с най-близките си хора и ще съхраните здравето си стабилно. Предпазвайте се от депресивни състояния в периода 7-9 декември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Живеете в хармония и семейството ви е причина да посрещнете Новата година в отлично настроение. Не ви съветвам по традиция, но вредна за вас, да каните роднини на гости, защото сте ги съжалили, че били самотни, но всъщност не са, за да не си патите, че ще ви развалят настроението и празничните дни със завистта си, която е нелечима. 

РИБИ 

Работа: Бъдете пестеливи, за да съхраните постъпленията в банковата си сметка за вашите лични начинания през новата година. Направете всичко възможно да приключите деловата си година в периода до 21 декември, защото може да се окажете в трудна ситуация, ако изоставащите задачи са много и ги прехвърлите в новата година. 

Здраве: От вас зависи да сте здрави и да не пропуснете празничното веселие. Ако сте разумни и не прикривате проблемите си, ако ги споделите,  ще успеете да се съхраните в отлична физическа форма, дори и в периода 9-11 декември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните с проблеми брачни отношения да ги разрешат и да ги забравят. Ако сте били пестеливи, пътувайте в празничните дни, бъдете с компания и стабилизирайте отношенията си. Съветът ми е да не си позволявате забежки и изневери, за да не се окажете пред раздяла в края на годината или в началото на новата.