ОВЕН 

Любов, семейство, деца:
През 2023 година вашата пос­ловична енергичност ще се лашка между спадове и възходи. Емоциите са водещи през февруари, юни, юли и октомври, когато с готовност и желание радвате с помощта си, обичта си и проявявате разбиране към околните и към света дори, но забравяте, че си вредите с непоисканото добро, което правите, само за да угодите на някого или на вашите близки. По-добре откажете да подадете ръка, защото когато ви се стоварят заслужените наказания и омразата на получилите помощта ви, няма кой да ви подкрепи. През втората половина на годината  несемейните имат шанс за среща с подходящата половинка. На семейните Нептун забранява изневерите, особено през януари, март, юни и септември, които, дори и мимолетни, може да съсипят брака им. Добрите месеци за създаване на семейство са януари, март, юли, септември, ноември. Запознанства очаквайте през януари и септември. През 2023 година няма да се притеснявате заради проблеми с децата и възрастните роднини, поне през първата половина на годината. Съхранете добрите си отношения и често гостувайте, за да не се чувстват самотни и изоставени.

ТЕЛЕЦ

Любов, семейство, деца:

Една от най-важните ви задачи през годината е да намерите златната среда между деловите си задължения и личния живот. Ако сте семейни, рискувате да съсипете брака си при липса на отговорност към семейството и домашните задължения. Ако сте прекалено заети, намерете начин да обясните причината на половинката си, за да няма съмнения в изневяра от ваша страна заради честите ви закъснения и отсъствието ви от семейните празници. През март, април, ноември и декември Съдбата ви дарява шанса да изгладите всички съществуващи недоразумения в личните отношения, но без агресия и като приемате критиката за своите грешки и пропуски. Обърнете внимание на децата си и на възрастните си роднини. Несемейните трудно ще задържат връзка, ако постоянно говорят на човека до себе си за важността на своята работа и кариера. В такава ситуация връзката, докато е започнала, и ще е приключила. От вас зависи, ако не сте семейни, през февруари, март, юни, август, ноември или декември да срещнете подходящ партньор. Възможности много. Особено внимателни бъдете през януари, май и септември, когато трудно ще взимате разумни решения, а импулсивните ви емоционални действия ще ви създадат проблеми с необратими последици, особено на семейните, ако половинката и децата ви са научили за ваша изневяра и са се убедили, че не е клюка, а факт.

БЛИЗНАЦИ

Любов, семейство, деца: Необичайно за вас, но през 2023 година ще се вкопчите като удавник за сламка за вашето минало – детство, училище, следване, първи трепети на любов­та. Там ще търсите несъществуващи причини за проблеми в семейството ви и за драми в личните отношения, ако все още сте несемейни, които сега съзнателно и сами създавате. Съветът ми е да загърбите миналото и да не се опитвате да търсите отговори дали в тази или онази ситуация сте постъпили правилно, защото дори и да стигнете до някакво заключение, с нищо няма да си помогнете. Градете личните си отношения в настоящето. Загърбете драмите на миналото, колкото и да е било болезнено или пък спокойно, затова и може би мечтаете за него и сега. Всеки греши, хората около вас – също, но да си вменявате вина е равносилно на самота и житейски провал. При някои от вас ненужното вглеждане в миналото ще е толкова болезнено, че ще предпочетат да останат сами в живота. Ако успеете да пос­тигнете компромис между работата и личните си отношения, ще бъде чудесно. Обръщайте внимание на вашите деца и не бягайте от домашните си задължения, особено когато идват големи празници и цялото семейство се събира на трапезата. Постарайте се да сте полезни на родителите си. Несемейните може да се влюбят, но не ги съветвам да търсят партньор с дебел портфейл за брак по сметка, защото няма да са щастливи. В края на годината, дори и ако са го намерили, може неочаквано да се разделят, защото са се влюбили в друг, не така богат, но пък отговарящ на представите им за принца от приказките. Февруари и октомври са подходящи за създаване на семейство.

РАК 

Любов, семейство, деца: Годината е особена по отношение на вашия личен живот заради емоциите, импулсивността и неспособността ви да осъзнавате бързо дали случващото се с вас не е провокация. Не са изключени драми заради желанието на един от членовете на семейство ви, вие или брачната ви половинка, да демонстрира своята независимост. Не са изключени проблеми с ваши роднини заради имотни претенции, но също така и с възрастните ви родители, които отказват да се лекуват и да спазват предписанията на лекарите, ако страдат от хронични болести. Това тяхно отношение към собствените им проблеми ще ви принуди на крайни действия и ще обтегне отношенията ви. Децата ви няма да създават проблеми. Единствените трудности с тях може да са, ако са кандидат-студенти и искат на всяка цена да учат в чужбина, но вие нямате финансова възможност. По-добре е да не рискувате с взимане на кредити. Не са изключени опити при семейните да бъде съсипан бракът им заради завистта на роднини или приятели. Подходящите месеци за сключването на брак са януари, май, август и септември.

ЛЪВ 

Любов, семейство, деца:
Семейните ви отношения както са хармонични, така и неусетно може да се окажат в криза. Често се гневите и острите ви думи нараняват вашите близки. Те обичайно са склонни да ви простят, но може и за миг капката унижение да прелее чашата на тяхното търпение, особено през март, юли и ноември. Създавайте приятни емоции на близките си и на любимите си хора, за да си гарантирате тяхната подкрепа във всичко, което предприемате. Пазете се от проблеми в отношенията заради изневяра от ваша страна, за да не се окажете в безизходица, самотни и изоставени. Не допускайте емоцията да съсипе отношенията ви с възрастните роднини, особено ако имат здравословни проблеми, както и с децата ви през септември, когато имате много работа, но е редно да ги подготвите за учебната година. В края на годината, дори и да не сте финансов връх, празнувайте Коледа у дома, а посрещнете в чужбина Новата 2024 година.

ДЕВА

Любов, семейство, деца:

В любовта очаквайте проблеми, ако не се владеете и постоянно критикувате интимната или брачната си половинка и намирате недостатъци във всичко. И тъй като сте майстори на критиката, рискувате да си спечелите неприязънта є, след което до раздялата или до решението за развод крачката е светкавична. Причината може да са недостойните ви чести натяквания с какви партньори сте били преди и как настоящото партньорство не задоволява очакванията ви, особено що се отнася до изискването ви едва ли не за пълно подчинение на вашите правила, което е невъзможно. Децата ви няма да създават проблеми, но не бива да ги лишавате от внимание и почивка през летните месеци, когато и без това ви е трудно да сте дейни на работното място. Грижите за вашите възрастни роднини са задължителни, въпреки че може да ви досаждат с искания, които са неизпълними, а вие не бъдете груби и откажете с разумни аргументи. Между поколенията годината ще създава чести пререкания и стълкновения. Не забравяйте това. Ако планирате сватба, подходящите месеци са март, май, август, ноември и декември. В края на годината умиротворени подгответе празничните дни заедно с близките си, за да посрещнете на обща трапеза Новата 2024 година.

ВЕЗНИ

Любов, семейство, деца:

През новата 2023 година ще имате повече време за личния си живот, който беше останал на втора позиция заради работата и кариерното ви израстване. Семейните да поставят ново начало в отношенията си, особено ако са поразклатени. Необвързаните имат възможност да срещнат подходяща половинка и дори да създадат семейство. Подходящите месеци за целта са февруари, април, юли, октомври и декември. Избягвайте романтичните връзки през януари и май, защото емоционалните ви реакции и последващите трудностите ще пречат на отношенията ви и началото ще е последвано от бърз край. Търсете духовно близка половинка, която може да ви партнира и в бизнеса. Децата няма да ви създават проблеми, освен ако не са поели по път, който се разминава с вашите виждания. Дори и да е така, не бива да се намесвате в живота им, особено ако са пълнолетни. Не са изключени проблеми с ваши възрастни роднини, които ще се чудят как да ви откъснат от работата и пътуванията и да ви принудят да им правите компания, но в същото време очакват от вас да покривате разходите им и да им гарантирате спокойствието, че имат подслон и храна. Обяснете им, че ако не работите, и те ще усетят недоимъка в семейството. 

СКОРПИОН 

Любов, семейство, деца:
През 2023 година емоцията през първата половина на годината ви хвърля в постоянна криза в личните отношения. Разправиите ще са чести, при това предизвикани от вас. Прибирате се уморени и ядосани, а гнева си изливате на вашите близки, които с нищо не са го заслужили. За сметка на това ще сте по-разкрепостени в отношенията си с околните. Привлекателни и чаровни, около вас ще кръжат ята обожатели. Несемейните може да срещнат подходящата половинка и дори да създадат семейство в края на годината. Не забравяйте семейните си задължения. Ако пренебрегнете половинката си, децата си, а също и възрастните си роднини, ще създадете впечатление, че има повод за прояви на ревност, а възрастните ще се притеснят до разболяване, че сте решили да прекратите брака си! Ами внучетата, ами снахата или зетят! Струва ли си да предизвикате криза в отношенията, особено в края на годината, вместо да посрещнете празниците и заедно да стъпите в Новата 2024 година?

СТРЕЛЕЦ 

Любов, семейство, деца:
През 2023 година е добре да намерите време за личния си живот, ако още не сте създали семейство. Годината позволява да поставите ново начало в това отношение, да прекратите връзка без бъдеще, да създадете нова. Семейните да са търпеливи и тактични, особено ако са младоженци, въпреки че и стабилни двойки с голям брачен стаж е добре да внимават. Постоянната ви заетост е причина да чувствате, че не сте обичани, но и вие нямате време да дарявате чувствата си. Балансът и златната среда са задължителни, за да не се окажете разведени и самотни. Случи ли се това, депресията ви е гарантирана, а тя ще потисне желанието ви за работа, следват провали и скандали, които е във ваша власт да избегнете. Подходящи за сключването на брак са февруари, май, ноември. С децата си, особено ако са подрастващи или вече тръгнали по своя самостоятелен път, няма да се разбирате както ви се иска, но стига да положите усилие,  ще намерите компромис в отношенията. Ако децата ви са ученици, не пропускайте да разговаряте често с тях, за да не ви убегне нещо важно, което им се случва, но го премълчават. Научете ги да споделят, за да сте им полезни навреме, а не когато проблемите са се появили. Отношенията с вашите възрастни роднини не са спокойни, но причината е и във вашето нежелание за компромиси при заетостта, която имате, и все пак не ги пренебрегвайте. 

КОЗИРОГ 

Любов, семейство, деца:
През първата половина на 2023 година ви очакват запознанства и романтични срещи, стига да решите да ги осъществите и не сте толкова затворени и вглъбени в себе си, че да изоставите мечтата за създаване на семейство, дом и деца. Несемейните имат шанс да срещнат подходящата половинка през февруари, март, октомври и декември. Подходящи за сключване на брак са февруари, юни, октомври и декември. Предупреждавам семейните да не изневеряват само защото гонят професионална позиция, зависеща от обекта на изневярата. По-доб­ре съхранете брака си. Много бездетни семейства ще се сдобият с рожба, при това зачената по естествен път. Тези от вас, които имат деца, няма да се притесняват от проблеми с тях, но ще се наложи да обърнат повече внимание на своите възрастни роднини, които ще имат здравословни проблеми или ще се оплакват, че са самотни.

ВОДОЛЕЙ 

Любов, семейство, деца:
По отношение на чувствата през 2023 година е характерен фактът, че ще привличате хората към себе си и ако не сте семейни, ей така, на шега, може да срещнете подходящата половинка и да създадете семейство още през годината. Семейните, независимо от заетостта си в професионално отношение да намират време и за дома си и за домакинските си задължения. Подходящи за създаване на семейство са април, май, август, октомври и декември, стига и Съдбовната ви забрана за брак да е отпаднала. Избягвайте запознанствата през февруари, май, юли, ноември, защото ще са плод на емоцията, носеща ви трудности. Бъдете отговорни към семейството си и децата си. След години тези от вас, които са се оправдавали със своята заетост и отношение, граничещо с безхаберие, ще се срамуват от липсата на добро възпитание и позитивни навици на вече порасналите си деца. Не пропускайте да се грижите за своите възрастни роднини и не позволявайте да ви критикуват заради липса на внимание към тях, за да не градите негативна карма. 

Снимка: Reuters

РИБИ 

Любов, семейство, деца:
През 2023 година сте с променливо настроение и залитате в крайности в отношенията, особено в личните. Влюбени сте, но в следващия момент нещо не ви харесва, ето защо, вместо със спокоен тон да си кажете мнението, вие се втурвате да мъстите и да обиждате, често с цинични думи, които трудно се забравят. След това се чувствате виновни, нерешителни, но не сте склонни да се извините, а това би заличило стореното. Ще изпитвате потребност да усещате любовта на близките си хора, но отново ви съветвам да внимавате с думите си. Подкрепата им е от огромно значение за вас, затова сте лесно раними заради неразбиране, проявено от тяхна страна. Необвързаните да внимават в избора си, за да не хлътнат през пролетта и лятото в желани, но оказали се проблемни връзки. Подходящи за сключване на брак са януари, август, септември, декември. Близките ви, ако сте семейни, ще се чувстват потиснати от вашето поведение и от нетипичната за вас агресия. Бъдете искрени при разговори с тях и споделете проблемите си, за да ви помогнат да ги разрешите. Децата ви също имат нужда от вашето внимание. Не забравяйте и възрастните роднини, но без да сте прекалено всеотдайни, защото в един момент в средата на годината ще започнат да ви упрекват, ако сте пропуснали само една седмица и не сте ги посетили.