Ретроградният Меркурий започва от 23 август и ще продължи до 15 септември, в знак Дева. През този период ви очаква лоша междуличностна комуникация, проблеми с ежедневните задачи, но и внезапни срещи с хора от миналото – всичко, което може да наруши ежедневието ви.

До 15 септември само Телците и Козирозите ще могат да си поемат въздух. Най-засегнати ще бъдат Близнаци, Дева, Стрелец и Риби – те ще усетят най-силно неговото влияние.

Как ще се отрази ретроградният Меркурий на всеки зодиакален знак?

Овен

Ще загубите концентрация на работа, ще забравите среща или ще заспите и ще закъснеете – ще ви е трудно да поддържате работна дисциплина. Опитайте се да балансирате и ако е необходимо, водете календар с всички ежедневни дейности.

Телец

Ако има нещо, което сте искали да направите като тийнейджър или на младини, но не сте успели, сега е моментът да изпълните желанието си, защото този ретрограден Меркурий ще ви повлияе положително. Ще бъдете пълни с енергия и доволни от живота.

Близнаци

По време на този ретрограден Меркурий слушайте внимателно. Обръщайте повече внимание на дребните неща и се опитвайте да разсъждавате правилно – не всичко, което ви казват, е правилно, така че можете да се „опарите“, ако реагирате импулсивно.

Рак

Този ретрограден Меркурий ще ви донесе малки финансови проблеми, така че някои от вас ще трябва да използват спестяванията си. Веднага след като мине 15 септември, започнете да заделяте пари и да спестявате, за да си върнете това, което похарчите тези дни.

Вижте как ще се отрази на зодиакалните знаци Лъв и Дева във видеото.

Везни

Не поемайте рискове в работата и не приемайте да работите по няколко проекта едновременно, защото само ще се объркате и сгрешите. Обърнете повече внимание на здравето си.

Скорпион

Стар приятел ще се опита да се свърже отново с вас. Това ще повлияе положително на вас и настроението ви и ще ви изпълни с носталгия.

Стрелец

Въпреки че сте се надявали на повишение или увеличение на заплатата, това няма да се случи през този период. Този ретрограден Меркурий се отразява неблагоприятно на кариерата ви, така че преди 15 септември няма да можете да напреднете.

Козирог

Отдавна се каните да реализирате своя идея, така че ще се опитате с всички сили да го направите през този период. Въпреки че ретроградният Меркурий е във ваша полза, ако нямате подкрепа от околната среда, не настоявайте на всяка цена.

Водолей

Интуицията ви ще бъде на най-високо ниво и ще се ръководите от нея във всяка ситуация. Така че, ако усетите, че идва някакъв дискомфорт - тръгнете навреме. След 15 септември нещата ще се оправят за всички.

Риби

По време на ретрограден Меркурий може да имате проблеми в отношенията – с партньор или приятели. Ще сте неуверени в себе си и няма да знаете в каква посока искате да вървите. Но не вземайте прибързани решения, нещата ще ви се изяснят след 15 септември.