ОВЕН 

Работа: Начинания през август ви носят успех, ако сте ги обмислили и преценили рисковете и възможните загуби, вместо по овнешки да се втурнете с рогата напред към провала си. Подредете по важност задачите си за месеца и се заемете с краткосрочните и доходните, вместо да се разпилявате в губещи времето ви занимания, защото не надмогвате любопитството си. Не ви съветвам, ако имате високи приходи, да инвестирате заради капризите на ваши близки или на приятел, който "разчита" на вас, но своя полза.

Здраве: Почивайте си и пътувайте в почивните дни, ако искате да сте винаги в добра форма и да не вредите на зрението и главата си. Поне за седмица заминете на море, като не пропускате да спортувате. Предпазвайте се от проблеми особено в дните 14-17 август, когато, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните се сблъскат с неочаквани проблеми в брака заради интригите на съседи, а ревността на половинките им е нещо обичайно. С разправии няма да постигнат нищо. Трудно ще докажат правотата си, затова е най-добре да оставят всичко на времето, за да съхранят брака си и хармонията, ако са щастливи, това е най-важното, а ново начало най-лесно се поставя, стига да си струва. Анализирайте не само грешките на партньорите си, а и своите. 

Снимка: Getty Images

ТЕЛЕЦ 

Работа: Август изисква от вас да сте търпеливи, тактични и да се стремите към хармонични отношения на работното място, за да не се окажете използвани и наранени. Ако проявите съчувствие и дадете заем, без да е заслужен, дори и на ваши роднини, ще си спечелите врагове заради завистта, че имате и веднага вадите парите от джоба си.  Ако сте взискателни ръководители, държите на уважение, коректност и на отговорност към възложените задачи, вашите подчинени  с желание ще подкрепят интригата, за да ви отмъстят.

Здраве: Наложете си спокойствие и съхранете здравето си, без да изпадате в паника, ако усетите неразположение. Не забравяйте, че почивката е важна за вас, а в дните 17-19  август, когато Луната е във вашия знак се предпазвайте от простуди и в горещите летни дни.

Любов: Бъдете отговорни съм семейните си задължения и обръщайте повече внимание на децата си. При конфликти в дома ви проявете такт и търпение, обяснете къде според вас се корени проблемът и всичко ще отмине без последици. Ако ви предстои сватба на някои от вашите пораснали деца, не бъдете крайни с поведението си, защото намесата ви е неуместна. Те решават сами своето бъдеще. 

БЛИЗНАЦИ 

Работа: Месецът ви дарява възможност за запознанства, неочаквани срещи с ваши бивши делови партньори, с които може да сте поканени на обща научна или бизнес конференция,  свързани с професионалната ви дейност. Обменете полезни мнения. Споделете очакванията си, но внимавайте кого допускате в живота си. Ако сте уморени, си вземете отпуск за седмица. Не бива да уволнявате и назначавате нови служители, да подменяте екипа си, защото преценката ви за новите кандидати няма да бъде реална.

Здраве: Използвайте почивните дни за отдих, но се предпазвайте от прояви на алергии, ако имате хронични страдания. Бъдете внимателни в периода 19-22 август, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Съветвам тези от вас, които са създали семейство, да не изнервят брачната си половинка с постоянните си телефонни разговори по делови въпроси, ако са в отпуск, защото съмненията в изневяра, прикрита зад формата на спешна работа, са им гарантирани. Имате право на    изневери и категорично решение за развод, ако сте нещастни и проявявате търпимост заради децата, но направете крачката цивилизовано, месецът го позволява.

РАК 

Работа: През август трудностите са ваше ежедневие, нервността ви е върхова, но успявате да се владеете и осъзнаете, че е време да промените нещо в живота си.  Във ваша полза е да не уговаряте инвестиции, дори и да сте ги планирали. През целия месец бъдете бдителни, защото сте обградени от неблагонадеждни партньори заради нечия височайша протекция. Не е възможно да ги обучите, нито да им плащате за безхаберието и мързела, защото не желаят да работят, а очакват парите си за това, че дишат вашия въздух.

Здраве: Здравето ви е нестабилно защото както винаги забравяте почивката си. Предпазвайте се от стомашни проблеми, ако сте на почивка, особено в дните 22-24 август, когато Луната е във вашия знак.

Любов: На семейните с проблеми в отношенията ще е от полза в този месец на трудности да спрат да проявяват постоянни    капризни и непрекъснато да мърморят и недоволстват в очакване да ги съжаляват и изслушват. Живеете в противоречие със заложеното ви от Съдбата, не дарявате разбиране към проблемите на близките си и не бива да очаквате да ви обгрижват. В един момент скандалите са неизбежни, защото сте си позволили да се самовъзвеличавате. 

Снимка: istockphoto.com

ЛЪВ 

Работа: През август сте обсебени от желанието да предприемате непосилни за вас промени, замаяни от успехите, които пожънахте през изминалите месеци, но сте прекалено уморени и трудно взимате сами верните решения. Единственият начин да сте сигурни в успеха си, е ако сте били прозорливи и сте планирали месеца си така, че да се заемете с постижими цели. Във ваша полза е да пътувате зад граница и да подпишете договорите с партньори, които търсят вашето съдружие, дори и ако не е финансово.

Здраве: През август обърнете внимание на здравето си и ако сте на море, не прекалявайте с престоя на слънце. По-добре е да сте с по-умерен тен, вместо със сърдечни проблеми. Бъдете отговорни към себе си и не залитайте в крайности в периода 24-27 август, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Създалите семейство да не прекаляват с пътуванията, особено зад граница, през този месец, защото отдалечават не само брачната си половинка, но си създават проблеми и със своите роднини, които се чувстват забравени. Съветът ми е да заведете децата и половинката си на почивка. Предпазвайте се от флиртове на плажа. С поведението си ще позволите на новите си познати да градят кули от мечтания, в резултат на което да пожелаят да ви обвържат и да съсипят брака ви.