В предаването „Тази сутрин“ астрологът Алена коментира голямото струпване на ретроградни планети в следващите месеци. Ето какво сподели тя:

Всяка планета влияе по различен начин със своята ретроградност. Единствено на Меркурий обръщаме по-специално внимание, защото в своята ретроградност тя забранява много неща – инвестиции, подписване на договори, смяна на работата.

Меркурий ще е ретрограден от 18 юни до 12 юли. В този период Венера също е ретроградна (13 май - 25 юли), както и Плутон (23 април - 4 октомври). Това означава, че по-импулсивните хора ще са лишени от такт, търпение и коректност. Трябва по-често да си слагаме цип на устата. Периодът може да попречи на много хора, стремящи се към по-висока позиция, да постигнат целта си.

Венера е планетата на хармонията, щастието и успеха. Тя помага на семейните да съхранят брака си. В периода на ретроградност ще има променливост в интимните чувства. Мнозина ще се колебаят дали партньорът им е правилният избор. Хората ще трябва да се научат на доверие във връзката или да я прекратят. Венера ще помогне да се говори по-откровено и честно за изясняване на отношенията.

Някои хора, предимно мъжете, имат навика да се хвалят със старите си връзки. Тези неща не трябва да се споделят с настоящия партньор, защото това руши отношенията.

Юпитер е ретрограден от 14 май до 13 септември в Козирог. Това е планетата, която подтиква към кариерно израстване и материални придобивки. Юпитер позволява много, но забранява да се правят опити хората да се облагодетелстват материално за сметка на някой друг.

От началото на годината получавам много писма за непоносимости на работното място. В края на миналата година, когато Юпитер все още беше властелин, мнозина се опитаха на измесят колеги от работното им място. Не го правете, защото заради разположението на Уран, Юпитер ще бъде много отмъстителен в този период.

Сатурн е ретрограден от 11 май до 29 септември във Водолей. В този период на хората няма да им приятно да се обръщат към миналото, а ще гледат само в бъдещето. Това не е най-правилното, защото миналото носи много уроци. То трябва да бъде съхранено и използвано с полезните си съвети.

Началото на 2020 г. не подсказваше чак такива човешки страдания от мащабите на пандемия, но имаше индикации, че ако меркантилното вземе връх, планетата Земя може да реши да се освободи от малко хора.

Цялото предаване можете да гледате тук.