В събота, 24 февруари, ни очаква пълнолуние в Дева. Точно в 14:30 ч. луната ще бъде на 5 градуса в земния знак. Сега е моментът да отстояваме своето достойнство, да живеем според собствените си правила и да се посветим на нещо значимо.

В дните преди и след пълнолунието може да усетим прилив на енергия и активиране на жизнените ни сили. Възможно е също така да се почувстваме претоварени от тази енергия, което да доведе до по-малко сън от обикновено, тъй като съзнанието ни е силно активирано.

Снимка: Getty Images

Пълнолунието в Дева ни насърчава да създадем свещено пространство за себе си - място, където можем да се заземим и да се свържем с основните си ценности. То също така ни насърчава да се вгледаме в детайлите и да анализираме моделите, които наблюдаваме в живота си - и да преценим къде си заслужава да инвестираме енергията си.

В същото време това пълнолуние осветява всички области в живота ни, в които трябва да се освободим от самокритиката или преумората - особено, ако това ни откъсват от важните за нас връзки и взаимоотношения.

Снимка: istockphoto.com

Точно сега можем да видим пълния растеж на намеренията си - семената, които засадихме по време на Новолунието във Водолей.

КАКВО СИМВОЛИЗИРА ПЪЛНОЛУНИЕТО?

Пълнолунието символизира време на освобождаване и завършване.
То бележи края на месечния лунен цикъл и кулминацията на положителната енергия след период на свършена работа или положени усилия.

Пълнолунието е идеалното време да погледнем назад към това, което сме постигнали през изминалия месец, и да се насладим на плодовете на своя труд. По време на пълнолунието е идеалното време да се освободим от нещата, които вече не ни служат, за да можем да започнем следващия месец освежени.

Снимка: istockphoto.com

Пълнолунието представлява също така емоции и духовно израстване. Луната е свързана с всичко емоционално и представлява най-дълбоките части от нас: нашата духовна природа и подсъзнание. На духовно ниво интуицията, творчеството и сме особено емоционални. Емоциите, които излизат на повърхността, могат да дадат много прозрения.

ЕФЕКТИТЕ ОТ ЕНЕРГИЯТА НА ПЪЛНОЛУНИЕТО

По време на пълнолуние емоциите са необичайно силни. Енергията на пълнолунието се прояви в тялото ни по различни начини - може да се чувстваме изключително креативни, тревожни, чувствителни или дори изтощени, когато луната е пълна. Всички тези чувства са нормални. Важно е да си напомняме, че всички екстремни емоции, които изпитваме в момента, ще отминат.

Луната е достатъчно мощна, за да влияе на океанските приливи и отливи, така че е логично да влияе и на хората на по-дълбоко ниво. Изследванията показват, че естествените ни циркадни ритми може да са в някаква степен в синхрон с фазите на лунния цикъл и когато луната свети ярко на небето, сме склонни да заспиваме по-късно и да спим по-малко.

Снимка: istockphoto.com

КАКВО ДА ПРАВИМ ПО ВРЕМЕ НА ПЪЛНОЛУНИЕ
Пълнолунието е идеалния период всеки месец да направим анализ на постигнатото и да определи намеренията си за следващия месец.Въпроси, които можем да си зададем в този период са: Постигнахме ли целите си или се се доближаваме до тях? Какво се получи и какво не? Кои взаимоотношения ни обогатиха и кои не ни повлияха добре? След това, възоснова на анализа си, можем да положим новите си намерения за следващия месец какво да променим и какво искаме да постигнем.

Пълнолунието в Дева ни насърчава да изберем това, което е важно за вас. Но може да направим товни прави различни.

КОИ СА ПЪЛНОЛУНИЯТА ПРЕЗ 2024?

25 март: Червеева луна
Това е последната луна на зимата. Пролетният сезон е пред нас, а с него и новият живот и вълнения. Духовното значение на Червеевата луна отразява новото начало, което започва навсякъде.
23 април: Розова луна
Розовата луна е кръстена на розовото диво цвете, известно като пълзящ флокс, което цъфти рано през пролетта.
23 май: Цветна луна
Пълнолунието през май символизира всички цветя, които разцъфтяват и зараждането на нови възможности.

21 юни: Ягодова луна
21 юли: Луна на есетрата
19 август: Синя луна
17 септември: Луна на царевицата
17 октомври: Луна на ловеца
15 декември: Студена луна

Тя бележи повратна точка, когато природата достига най-студените и най-тъмните си стойности.

Снимка: Getty Images