Ето го и продължението на първата част Как всяка зодия обзавежда и декорира дома си

Везни

Снимка: istockphoto.com

Везните са водени от Венера – планетата на красотата и любовта, така че в домовете им не може да очаквате да видите нещо различно от стил, елегантност и красиви декоративни елементи. Представителите на зодията са сред най-артистичните в зодиака, така че предметите на изкуството са задължителни. Подходящите цветове за тях са в пастелната гама.

Скорпион

Снимка: istockphoto.com

Що се отнася до обзавеждането и цветовете, съществуват два вида скорпиони – едните предпочитат всичко да бъде в бяло, за да изпъкват декоративните елементи и другите, които са по-дръзки в своите интериорни решения и залагат на цветове като тъмночервено, черно и оранжево. Най-важното място за зодията е спалнята – кътчето за релакс и отмора, която е изпипана до последния елемент с висококачествени мебели. Като воден знак скорпионите обичат водата. Затова аквариум или подобно допълнение е чудесна идея за техния дом.

Стрелец

Снимка: istockphoto.com

Стрелците обожават мириса на свежест и природа, но в случай, че не разполагат с дворно място, където да направят своя рай, то вътрешна мини градина също е добра идея. Освен живите цветя може да се добавят и елементи като ароматни свещи и пресни плодове в купа. Стрелците се славят като пътежествениците на зодиака. Елементи като сувенири със сантиментална стойност от различните краища на света също могат да осигурят приятно атмосфера в дома им.

Козирог

Снимка: istockphoto.com

Козирозите харесват традиционните мебели. Биха запазили стенния часовник на дядо си и биха го сложили в центъра на дневната. Кожените дивани и мебелите от естествено дърво също биха били сред избора им за обзавеждане. Тъмнозелено, синьо и кафяво са сред любимите им цветове. За да не стават прекалено тъмни помещенията, е добре към тях да се добавят свежи цветя или произведения на изкуството в светли цветове.

Водолей

Снимка: istockphoto.com

Водолеите са любители на модерното, така че в домовете им можете да откриете съвременни геометрични елементи и материали като стъкло и стомана. Техните цветове са синьо, виолетово, индиго и сьомга.

Риби

Снимка: istockphoto.com

Мечтателните риби биха се радвали на свое кътче за медитация или слушане на музика. Морските цветове, лилавото и зеленото, които действат успокояващо, намират място в техните домове.