Овните да канализират енергията си в творчески дейности, Близнаците да се вслушат и в отсрещната страна, а Везните да го дават по-смело. Вижте как е най-добре да обуздаят яростта си и останалите зодии.

# Овен

Един от начините Овенът да се справи най-добре с гнева си, е като го излее, но не върху някого, а в залата по бокс, върху боксовата круша. Отидете на пистата, на стрелбището или канализирайте енергията в нещо по-продуктивно и креативно.

# Телец

Телците трудно изпускат нервите си, но случи ли се, да не сте им пред очите. Сърдитият Телец е страшна гледка. За да се справи с яростта си, той трябва да съумее сам да го обуздае и да си наложи самоконтрол над себе си. Друг начин няма.

# Близнаци

Когато Близнаците се ядосат, те спират да слушат и започват да говорят. Това ги поставя в неизгодна позиция за разрешаване на проблема и съществува опасност конфликтът да се разгори още повече. Почувстват ли се гневни, Близнаците трябва да вземат глътка въздух, да спрат да говорят и да се вслушат в онова, което отсрещната страна иска да им каже.

# Рак

Разгневи ли се Рака, той започва да хвърля огън и жупел, очите му се превръщат в светкавици, предсказващи за голяма предстояща буря. Добри средства за разтоварване на напрежението са топлата вана, тичането или разходката на открито.

# Лъв

Лъвовете често проявяват егоцентризъм. Когато са гневни обаче, нищо не може да ги спре. За да укротят яростта си, добре е първо да помислят за чувствата на другите и как гневът им може да ги засегне. Все пак Лъвът е и милостив и бързо ще му мине само при мисълта, че някой друг може да се почувства дълбоко наранен от неговия гняв.

# Дева

Девите са по-скоро склонни да задържат всичко в себе си, но когато чашата прелее, яростта им избухва като вулкан от емоции. Девата не се чувства комфортно, докато е гневна. Напротив, това я натоварва. Вместо да се сърди и буйства, просто трябва да се съсредоточи върху общата картина и да признае, че всичко ще бъде наред, само ако прояви малко повече търпение и разбиране на ситуацията.

# Везни

Везните са задържани и често пъти изглеждат външно спокойни, докато същевременно могат да кипят отвътре. Те не обичат да разкриват гнева си пред околните, тъй като тази емоция ги отблъсква. Везните, подобно на Лъвовете, имат силно чувство за справедливост. И щом почувстват, че справедливостта е погазена, те могат така да изригнат, както никога досега. Когато това се случи, Везната е доволна, че е успяла да изрази това, което я е тормозило толкова дълго време, по възможно най-добрия начин.

# Скорпион

Скорпионът изразява гнева си по най-различни странни начини. Понякога е по-тих и само кипи вътрешно, в други случаи той се втурва напред с енергията на хиляди слънца. Скорпионите са отмъстителни. Те не прощават и не забравят. Могат да причинят такова силно емоционално опустошение на всеки, дръзнал да се подиграва с тях. Подходящи средства за успокояване на нервното напрежение и гнева при Скорпионите са занимания като йогата, медитацията, разходките сред природата и разговорите със стари приятели.

# Стрелец

Този знак е огнен и поради тази причина гневът им бързо се разпалва и пари много. Когато са гневни, жените от тази зодия могат с думи да сразят всеки, предизвикал гнева им. Разпалват се лесно, но и бързо им минава. Добре е да се опитат да проявяват малко повече съпричастност към другите.

# Козирог

Козирогът държи на достойнството си и не винаги показва открито негативните си емоции. Когато обаче нещата закуцат много повече, те са склонни към неочаквани и яростни избухвания. Малко медитация и фокус върху вътрешния им свят ще им помогне да се преборят бързо с гнева си.  

# Водолей

Водолеят е мълчалив и обикновено доста спокоен, но смъртоносно опасен, когато става дума за гняв. Необходимо му е дълго време, за да се успокои и обуздае гнева си. Смятат, че е трудно на моменти да бъдат чисти напред, но си струва в крайна сметка.

# Риби

Представителите на тази зодия трудно се ядосват и обикновено са изключително тихи и спокойни личности. Но когато това се случи, не съществува никакво средство, което да може да ги успокои. Достатъчно е да направят няколко дълбоки вдишвания и да се замислят доколко си заслужава да се ядосват и да вредят на самите себе си заради грешките на другите.