Светлана Тилкова-Алена не е просто жената, която съставя хороскопите за сайта zodia.bg или ефира на bTV. Тя е човек, натрупал много знания, отвъд зримото и общодостъпното, и опит от директната си работа с индивидуални случаи. Ето защо толкова хора се съветват с нея при избор на име за новородено, при раздяла, търсят обяснение за границата между живота и смъртта, вибрацията на числата, и др.


Кармата е един от въпросите, които вълнуват мнозина. Какво всъщност е карма? Как да натрупаме положителна такава? Страшна ли е лошата карма и могат ли да ни помогнат екстрасенсите? Алена - подробно по темата. 
 

"Кармата са семенцата – нашите мисли и действия, които всеки Човек сам сее и жъне през всичките си прераждания. Във всяко свое физическо съществуване той може да ги превърне от ялови в плодоносни и обратно - да променя Кармата си към по-лоша или по-добра. Никога не трябва да се оправдаваме, че това е нашата Карма, добра или лоша... и край, примиряваме се.

Собствената ни Карма никой не може да ни наложи насилствено. Всеки от нас сам я тъче през хилядите, а понякога и през милионите години живот на Духа. Едва когато Кармата е изчистена от всички злокачествени образувания, може да се говори за чистота на Духа и достигане до висшите енергийни нива, в които вече сами решаваме дали да продължим с преражданията си във физически тела, или да се отдадем на Духовното просветителство с натрупаните знания, преминали през собствените си страдания, предизвикани от самите нас.

Думата „карма“ започна да навлиза по-масово в обществото ни след 1989 година. Поколенията преди нас не я знаеха и тя не присъстваше в ежедневният им речник, но баба ми казваше: „Внимавай какво мислиш и правиш – всичко се връща за добро или зло“ или друго: „Внимавай, Онзи отгоре гледа“. Това е определение за „карма“, но казано по български. И още – да си припомним българската поговорка „Каквото посееш това ще пожънеш“ - това също е определение за карма.

Как да натрупаме добра карма?

Всяко живо същество, без значение от нивото на развитие и от тялото, което обитава, има своята неповторима Карма, сътворена от него и никой друг. Този факт е обвързан и с другата неудобна на мнозина истина, че само индивидът, сътворил своята карма, може да я промени. Невъзможно е това да се случи чрез „работа“ на екстрасенси, гадатели и всякакви други феномени, които твърдят, че коригират кармата. Това е лъжа, но очевидно удобна, след като мнозина я припознават за истина.

Нито за миг не трябва да допускаме в съзнанието си мисълта, че след като сме тръгнали по пътя на Духовното знание, след като помагаме на хората и сме всеотдайни и жертвоготовни, не сме в състояние да трупаме и негативна Карма. Нямаме причина да се притесняваме от негативната, която може да бъде променена в мига на осъзнаването ни, че сме я сътворили и да бъде превърната в положителна, често само с изричането на думичките, така неудобни в нашето общество, „извинявай“ и „прости“.

Често Истината на Земята не отговаря на Правдата във Вселената, а за това си плащаме съответната цена, докато отново постигнем хармонията на Вселенското знание."