Всичко, което може да очаквате да ви се случи през месец май, според зодията. 

ОВЕН 

Работа: Не се колебайте с такт и умерен тон да поднесете и наложите мнението и идеите си, които този път ще впечатлят околните и ще получите подкрепата им. Не бива да се доверявате на хора, които не познавате, въпреки че работят в други отдели на вашата фирма, защото нямат знанията и представата какви са вашите задължения. Начинанията са успешни, ако са обмислени предварително и ако работите сами. При необходимост да подобрите работния процес подберете екипа си така, че да сте в хармония и да не ви пречат, а най-вече да работят отговорно.

Здраве: Бъдете внимателни, ако сте прекалили с трапезите по Гергьовден. Пречистете организма си и повече се разхождайте. Избягвайте алкохола на 24-27 май, когато Луната е във вашия знак.

ЛюбовПрез май   не бива да се притеснявате от интригите, които роднини и познати плетат около вас, за да ви създадат проблеми. Не бива да каните и да приемате досадни неканени гости у дома, както и дошли неочаквано близки хора. През май спокойствието в семейството е най-важната предпоставка за щастие. 

ТЕЛЕЦ 

Работа: Месец май, въпреки че Меркурий е ретрограден от 10-и, ви позволява да работите и да печелите добре, стига да сте внимателни и да не се противопоставяте на изискването на планетата. Предупреждението на планетите е да сте толерантни с колегите и подчинените си, ако заемате ръководна позиция, да не сте прибързани и когато критикувате, защото може да са ви подвели с нечии преувеличени негативни качества или постъпки.

Здраве: Не сте от хората, които страдат дълго, ако са наранени, но понякога сте прекалено чувствителни и раними. Такива сте и през май. Би било добре да избегнете депресивните състояния. От значение е да сте отговорни в дните 1-2 и 27-29 май, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните, но обсебени от  работата и  печеленето на пари  ще отдалечат близките си и ще си създадат проблеми в брака. Съхранете спокойствието и хармонията в отношенията си през този месец, като осъзнаете грешките си и се извините на брачната си половинка, шанс да съхраните и стабилността в брака си. 

БЛИЗНАЦИ 

Работа: През май, от една страна, сте устремени към материална стабилизация, която е реална и постижима, дори и при ретроградното движение на Меркурий от 10-и. Въпреки това предупреждавам, че не бива да рискувате с необмислени    начинания и инвестиции. Използвайте месеца, за да изясните недоразуменията и проблемите с вашите подчинени, ако сте на ръководна позиция. Не бива да допускате преумората да ви вреди, защото ако се наложи лечение или продължителна почивка, трудно ще постигнете финансовите си мечтания.

Здраве: През май не бива да подценявате здравословните си проблеми, ако се проявяват, защото са обвързани с вашето душевно състояние. Ако не се чувствате добре в своето обкръжение, защото трудно дишате въздуха с неприятни ви хора, заминете за няколко дни и ще се възстановите, особено в периода 2-4 и 29-31 май, когато Луната е във вашия знак.

Любов: През май мислите за промени в личния живот. Щастливите в брака, които живеят в хармония и разбирателство, да не допускат ревността да трови мислите и душите им заради интриги. Да блокират всякакви опити за вреда от съседи и роднини. Работата ви отнема голяма част от времето, но вечерите отдайте на семейството си.

РАК 

Работа: През май сте подвластни на емоции, които трудно успявате да овладявате. Хармонията с колегите ви е от значение за работата ви, ако не я разрушите с непремерени и обидни думи. Не бива в емоционални изстъпления да уволнявате и назначавате служители, за да избегнете злостта и омразата им, а и за да не се окажете в невъзможност да ги замените с подходящите нови хора. Постарайте се, дори и ако сте ядосани на някого, който е допуснал грешка или не се е подчинил на разпорежданията ви, да не обиждате и да не наранявате.

Здраве: Не се вживявайте и депресирайте заради нечие поведение, защото няма как промените хората, а и не е възможно всички да ви харесват. Не пропускайте разходките и почивката особено в дните 4-7 когато Луната е във вашия знак.

Любов: През май сте изцяло подвластни на емоцията. Готови сте често да посягате към чашката за утеха, което ще е пагубно за отношенията на семейните, защото брачните им партньори може и да не издържат на емоционалните ви кризи и капризи. 

ЛЪВ 

Работа: През май инатливо и типично за вашето его, въпреки че от 10-и Меркурий е ретрограден, сте планирали начинания, които се налага да започнете в началото на месеца. Без да се ядосвате, планирайте времето си така, че да имате възможност да отхвърлите изостаналите задачи, ако не сте го сторили предишния месец, но и да се обогатите с полезна информация. Избягвайте ненужните разправии и напрежението, което не само че ви отклонява от работата ви, а и ви носи здравословни проблеми.

Здраве: Предпазвайте се от преумора и физическо натоварване. Не прекалявайте с алкохола и внимавайте да не си създадете проблеми със сърцето, ако имате хронично заболяване. Бъдете внимателни в периода 7-9  май, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Май е изпълнен с неочакваности и странни преживявания за  семейните, но не винаги ще са приятни заради невъзможността да прозрете намеренията на ухажорите си. Бъдете внимателни в семейството, защото ако сте щастливи в брака, има роднини, които търсят начин да ви навредят, а интригите се врязват в съзнанието ви. 

ДЕВА 

Работа: През май Съдбата ви налага да  сте умерени и тактични, качества, трудно приложими заради постоянната ви потребност да подреждате живота на целия свят, но ви предпазват от опасността да поставите прибързано ново начало. Начинанията обмислете детайлно, за да не съжалявате за неочакваните негативни обрати, които не сте предвидили или са възникнали поради независещи от вас неочакваности, но и заради започналото на 10 май ретроградно движение на Меркурий.

Здраве: За да сте здрави не бива да допускате проблеми със стомаха и жлъчката. Не се изкушавайте от трудносмилаемите храни. В началото на месеца, след обилните трапези, направете разтоварваща диета и изчистете токсините. Предпазвайте се от хронични проблеми в периода 9-12 май, когато Луната е във вашия знак.

Любов: През май семейните са ухажвани предимно от хора, впечатлени от техните финансови възможности. Месецът ги подтиква към изневери, но разочарованията са светкавични и болезнени. Не си струва да рискуват, но изобщо    не се замислят за последиците, заради които ще са страдалци самите те.