.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Пластмаса съдържа питейната вода на пет континента

Евгений Милов | преди 2 години
питейна вода
Снимка: iStock
Никой не е в безопасност

Пластмасата вече не е потенциална заплаха за човешкото здраве, а реална, защото миниатюрни частици пластмаса са открити в питейната вода на пет континента - от нюйоркската "Тръмп тауър" до чешма край брега на езерото Виктория в Уганда.

Пластмасата се разгражда до микропластмаса, като миниатюрните частици са открити в 83% от пробите с питейна вода, взети от различни страни по света като Германия, Куба и Ливан.

100 сладоледа, направени от замърсена водаЗамърсяването на океаните вече е проблем. Ето как биха изглеждали бъдещите последствия...

"Ако попитате хората дали искат да ядат или пият пластмаса, просто ще кажат: "Не, що за тъп въпрос?". Не е нещо, което искаме да поглъщаме, но го правим - независимо дали чрез питейната вода, бира или сок. В храната ни, морската сол, мидите. Микропластмаса съдържа и бутилираната вода. Никой не е в безопасност", алармира съавторката на изследването проф. Шери Мейсън от Щатския университет на Ню Йорк.

Морските продукти – полезни?Холандски специалисти вече започват да поставят под съмнение здравословната им полза...

Поглъщането на микропластмаса все още не е достатъчно проучено за човешкото здраве, но научните изследвания при животните показат изключително негативен ефект върху организмите на рибите и бозайниците.

замърсяване с пластмаса
Снимка: iStock
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?