.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Консумацията на орехи може да потисне растежа и оцеляването на рака на гърдата

Евгений Милов | преди 28 седмици
Орехи
Снимка: iStock
Консумацията на около 50 грама орехи дневно за около две седмици значително променя генната експресия при ракови заболявания на гърдата

Ново изследване на американски учени от Университета Маршал свързва консумацията на орехи като фактор, който може да потисне растежа и оцеляването на рака на гърдата.

Изследването е ръководено от д-р Елейн Хардман, професор в катедрата по биомедицински науки към медицинския колеж на Университета Маршал.

Проучването разкрива, че консумацията на около 50 грама орехи дневно за около две седмици води до значително променена генна експресия при потвърдени ракови заболявания на гърдата. 

Орехи
Снимка: iStock

Новото изследване е част от серия проучване на университета за ефекта от консумацията на орехи върху развитието на рак на гърдата, което университетът провежда. "Консумацията на орехи е забавила растежа на рака на гърдата и/или е намалила риска от развитие на рак на млечната жлеза при лабораторни мишки", заявява Хардман. 

"На базата на това проучване, нашият екип предполага, че консумацията на орехи ще промени генната експресия в патологично потвърдения рак на гърдата при жените в посока, която би намалила растежа и оцеляването на рака на гърдата", пояснява специалистката.

"Настоящите резултати подкрепят хипотезата, че консумацията на орехи при хората може да потисне растежа и оцеляването на рака на гърдата", казва Хардман.

Орехи
Снимка: iStock

"Необходими са допълнителни изследвания чрез по-мащабно проучване, за да се потвърди клинично, че консумацията на орехи всъщност намалява риска от развитие на рак на гърдата или рецидив на рак на гърдата", допълва д-р Хардман.

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в списание "Nutrition Research".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?