.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

15% от милениълите са девствени на 26 години

Евгений Милов | преди 44 седмици
милениъли
Снимка: iStock
1 от 8 души - заради "страх от интимност"

Милениълите изчакват по-дълго, преди да правят секс за първи път, като един от осем души все още е девствен на 26-годишна възраст, показват резултатите от ново изследване.

Това рязко увеличение на броя на младите хора - около 15% са девствени на 26 години, според специалистите може да се дължи на "страх от интимност" и натиска на социалните медии.

Изследването на Британското министерство на образованието, ръководено от "University College" в Лондон, е обхванало 16 000 души, родени във Великобритания между 1989 и 1990 г., откакто са навършили 14-годишна възраст.

Настоящите резултатите сред милениълите установяват увеличение на броя на хората, които правят по-късно секс за първи път, в сравнение с предишните поколения, където един от 20 души съобщава, че все още е девствен на същата възраст.

"Милениълите растат в култура на хиперсексуалност, която поражда страх от интимност. Жените винаги имат красиви твърди тела, а мъжете имат постоянна ерекция. Това е обезсърчително за младите хора", коментира една от ръководителките на изследването Сузана Абси, психотерапевт в "Balint Consultancy".

"Така се поражда страхът за младите хора да не бъдат унизени, че не могат да се справят достатъчно добре със секса, плюс страха от осмиването във Фейсбук", допълва специалистката.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Статии за четене или видео за гледане?