.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Гръдните импланти причиняват смърт

Евгений Милов | преди 2 години
силиконови гърди
Снимка: iStock
И увеличават риска от рак

Гръдните импланти са причинили 9 смъртни случая и 359 случая на лимфома – рядко срещан рак на кръвта, алармира Агенцията за контрол над храните и лекарствата в САЩ (FDA).

Американското управление потвърждава заключенията от преди година на СЗО, че жените с гръдни импланти имат увеличен риск от рак в сравнение с останалите жени, които не притежават подобни импланти.

За случаите на рак масово отговорни са имплантите с грапава повърхност – 203 случая. При жените, чиито импланти са с гладка повърхност, са индексирани по-малко случаи – само 28.

Колкото до съдържанието на имплантите, то не е било от толкова решаващо значение, но в цифри звучи така – 186 случая на рак заради импланти със силиконов гел и 126 случая заради импланти с физиологичен разтвор.

силиконови гърди
Снимка: iStock
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?