Спомняте ли си Буболинката, която ни показа как да си направим красиви мъфини с цветя от захарно тесто. Днес е ред на букет от курабийки в пъстри, пролетни цветове. Разгледайте снимките, за да разберете как точно се случва всичко.
Необходими продукти:
1 яйце
1 ч.ч. пудра захар
2 ½ ч.ч. брашно
250 г масло
1 ч.л. канела
Приготвяне:
Нарежете маслото на късчета и оставете да се размекне на стайна температура. Прибавете останалите продукти и замесете меко тесто. Увийте в домакинско фолио и оставете да стегне в хладилника за час.
Поръсете плота с малко брашно и разточете кора с дебелина 0,5 см. С помощта на формички или с остро ножче изрежете желаните фигурки.
Хванете формичката в ръка и с другата внимателно промушете по средата с бамбуково шишче. Подредете в тава и печете на 180° С за около 12 минути.
Оставете курабийките да изстинат напълно преди да ги декорирате. За целта ще използваме готово захарно тесто. Разточваме желания цвят и режем със същите формички, с които сме рязали и курабийките. Ако сме рязали с помощта на ножче, поставяме съответната курабийка с лицевата страна върху захарното тесто и изрязваме по края, за да получим същата форма.
Залепваме като навлажняваме леко с водичка.
Декорираме с тичинки, точици, листенца – всичко е позволено. Боядисваме клечките в зелено, за да приличат на дръжки.
Вземете подходяща саксийка, в който да аранжирате букета. Запълнете с цветарска гъба и подредете цветята. Най-отгоре покрийте с шоколадов корнфлейкс, който имитира пръст.
Приготвянето на тези курабийки е изключително лесно, а вкусът им наистина си заслужава.
Снимка: Люба Златкова