.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

6 неща, които чистниците не правят

LadyZone.bg | преди 14 седмици
чистене
Снимка: istockphoto.com

Време е за пролетно почистване - някои вече са свършили тази работа, а на други им предстои. На чистниците ще им е най-лесно. Вижте защо.

Не колекционират прахосъбирачки

Красивата ваза от свекървата или магнитчето за хладилник от семейните приятели са чудесна декорация, но добрите домакини, които обичат всичко да е подредено и най-вече чисто, никога не събират подобни джунджурии. Почистването им просто отнема прекалено много време – преставете си холната секция, отрупана с десетки прахосъбирачки. Вместо това те оставят няколко скъпи за семейството вещи на показ, а другото го прибират.

10 трика за лесно почистване със средства от кухненското шкафчеБързо, лесно, екологично и икономично

Не държат нищо излишно на пода

Почистването с прахосмукачка се превръща в мисия с кодово име „премести всеки предмет от пода, за да изпрахосмучеш добре“, ако в дома ни има саксии, вази и декоративни предмети от всякакъв тип, които стоят на пода. Вместо това добрите домакини свеждат обзавеждането до минималистично и спестяват време и усилия, за да вдигат всеки предмет, когато дойде време за чистене.

Не оставят миенето на чинии за утре

Съгласете се, че неизмитите чинии в мивката не са най-красивата и добре ухаеща гледка на света. Чистниците никога не си позволяват да оставят миенето на мръсните съдове за след това или за утре.

чистене
Снимка: istockphoto.com

Не събират хартиени копия на сметките

Както казахме – минимализмът е основна движеща сила за чистниците. Колкото по-малко предмети, толкова по-добре. С особена сила това важи за хартиените сметки за ток, вода, парно, телефон. В момента, в който сметката е платена, всичко се изхвърля в кофата за отпадъци. А вие събирате ли ги?

Не държат много възглавници на дивана

Много възглавници в различни десени и цветове създават уютна и приветлива обстановка в хола, но това също означава непрекъснато подреждане и когато дойде време за пране на калъфките – много пране.

Не почистват всичко наведнъж

Добрите домакини не чакат всичко у дома да „заплаче“ за чистене. Периодично почистват банята, кухнята, шкафчетата и бършат прах, перат пердета, така че когато дойде време за пролетно почистване например, им е по-лесно да постигнат желания уау ефект.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?