.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Тази жена толкова мрази селфитата, че решава да се снима просната "мъртва" по света

Евгений Милов | преди 13 седмици
Instagram/@stefdies
Снимка: Instagram/@stefdies
Леко зловещо, но добро отрезвяване от селфи обсесията

Селфи лудостта никога не е имала такъв пик - благодарение на Инстаграм най-вече, разбира се. Човешкият нарцисизъм започва да добива нечовешки измерения в социалните мрежи, където всеки ден се споделят поне един милион селфита. В заснемането на снимки, улавящи прекрасни спомени, само по себе си няма нищо лошо. Но някои хора започват да стигнат до крайности…

Да правим по хиляда снимки на себе си в продължение на цяла седмица е нелепо, меко казано. Това показва не само суетна и нарцисизъм, но също отчаяна нужда от публично приемане и утвърждаване, липса на самоувереност и откъсване от реалността в една измислена виртуална реалност, където да се правиш на какъвто пожелаеш.

При така описаната ситуация в днешния свят, има има една жена - Стефани Лий Роуз, която е пълен антипод на горните думи. Тя мрази селфитата до такава степен, че се преструва на "мъртва" на снимките си - независимо дали е на сватба, на плажа, в галерия или където и да било.

Това може да звучи по-откачено и от селфитата, но Стефани вярва, че хората са склонни да забравят, че са смъртни - всичко отминава и нищо не остава завинаги, дори и да направим милиони снимки през живота си. Да, Инстаграм профилът й @stefdies е леко зловещ, но е добро отрезвяване от селфи обсесията. 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?