.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Инвалидните колички не са окови – една жена обикаля света, въпреки че не може да движи краката си

LadyZone.bg | преди 2 седмици
2111989371.jpg
Снимка: Instagram

За хората, които са принудени да се придвижват с инвалидна количка, често се използва изразът, че са „приковани“ към тях. Но Джулиа Ламарка от Италия е всичко друго, но не и прикована. Заедно със съпруга си тя е обиколила вече 25 страни и над 80 града, въпреки че от осем години не може да движи краката си.

През 2011 г. Джулиа претърпяла катастрофа с мотоциклет и загубила способността си да ходи. Първоначално това сломило духа на 20-годишната жена: „Най-много ми липсваха малките неща, които няма да мога да правя, като това да ида до къщата на най-добрата ми приятелка или на кино, ако не е пригодено за хора с увреждания, сподели тя пред сайта Best Life. Също така ме беше страх за бъдещето ми.“

През следващите няколко години Джулиа започнала да възвръща самочувствието си и сигурността си за бъдещето „стъпка по стъпка“, както сама се шегува. Тя се стреми да остане позитивна и да запази чувството си за хумор.

„Поставих си за цел да възстановя чувството си за независимост. В началото това значеше просто да започна да се изправям сама, а днес съм свободна да ходя на работа и да пътувам където пожелая по света.

По време на лечението си, Джулиа се влюбила във физиотерапевта си Андре и двамата започнали да излизат скоро след това. Да се върне към живота във връзка не било толкова лесно за жената, която е приключила последната си връзка по много неприятен начин, след инцидента: „Не вярвах, че някой може да обича човек в моето състояние,“ спомня си тя.

Двамата се женят през 2016 година и започват да пътешестват по света. От тогава са посетили десетки страни на всички континенти.

 

Жената, която рисува и се гмурка с инвалидна количкаЗа Сю Остин инвалидният стол е равен на свобода

Продължава >>>

 

Как ви действа есента?