Дженифър Анистън е една от кинозвездите, за които времето сякаш тече особено бавно. И на 50 тя се радва и на прекрасна кожа, и на божествена коса. Какви грижи полага звездата, за да се радва на кожа без бръчки, неравности, пъпки и други несъвършенства? Актрисата от "Приятели" навърши 50 тази година, но кожата й изглежда така свежа, каквато беше и в сериала.

Снимка: Getty Images

Дженифър често споделя какви продукти използва и какви процедури си прави. Тази седмица Джен официално се присъедини към Инстаграм, като постави рекорд със събрани милион последователи само за 5 часа и 16 минути. 

В интервю за Vogue тя споделя за злощастния си опит преди време с лазерна процедура, при която лицето й изглеждало ужасно и кървяло в продължение на месец. Това я кара да вземе решение да заложи на постоянната грижа, която се отплаща във времето, а не на инвазивните процедури, които имат резултат веднага, но на висока цена.

1. Джен използва 24-каратов масажор за лице на гримьора Джилиан Демпси, за да тонизира и заглажда кожата си. Използва го сутрин, за да редуцира фините линии и да премахне умората от лицето си.

Снимка: cultbeauty.co.uk

"Никога не съм виждала толкова добри резултати, колкото от тази малка машинка - става дума за Ziip Beauty Ziip Device + Golden Conductive Gel Duo. Това малко устройство подава леки електронни импулси, които възстановяват клетките, като повишават производството на колаген.

2. Друга high-tech джаджа, която Джен използва са кри стикчета. Поставят се във фризера за цяла нощ, след което на сутринта с тях се масажира лицето. Редуцират зачервяванията, ако има подпухналост и леки бръчки.

3. Неделя е денят за домашно спа на звездата от „Приятели“. Тогава отделя специално време на лицето си, в което използва скраб продукт, маска и крем за хидратация.

Една от маските, които харесва, е Aveeno Positively Radiant Overnight Facial Moisturize. Остава с нея цяла нощ, а когато се събуди, кожата й е особено свежа и гладка.

Снимка: amazon.co.uk

4. В дома си Дженифър има инфрачервена сауна. Използва я няколко пъти седмично, след като е спортувала. Прмяната, която усеща от нея, е не само върху кожата, но и цялостно – повече енергия и по-добър сън.

5. Дженифър Анистън държи много на продуктите със слънцезащитен фактор и винаги използва такива. Като истинско калифорнийско момиче тя прекарва доста време на слънце, но задължително се пази. По лицето си Джен има лунички, които обаче не се виждат под грима.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

#TBT In style, then and now...

Публикация, споделена от Jennifer Aniston (@jenniferaniston) на

Преди няколко години обаче започва да ограничава часовете, прекарани на слънце. За тен използва продукти с цвят, блясък и много витамин D. Фенка е на бронзантите и спрейовете за тен. 

6. Вътрешната грижа, разбира се, също е много важна. Формулата на Джен е от 2 съставки – сън и вода. Ако има проблеми със съня, използва спрей, който успокоява. С него се напръсква възглавницата. Ароматът на лавандула успокоява и води до по-бързо заспиване.

7. Витамин С за почивка на кожата – това е другата тайна на Дженифър. Използва спрейове за лице с този витамин, но има и нещо друго. Използва този витамин и като хранителна съставка. Поръсва с него храната си, за да сияе не само външно, но и отвътре. Пие протеинови шейкове със спанак, мака, боровинки и витамин Ц на прах. Всички съставки са полезни и антиоксидантни.