От няколко дни в Калифорния бушува огнена стихия, която взе десетки жертви, а стотици бяха евакуирани. Тя достигна до популярния курорт Малиби и изпепели домовете на много известни имена в световния шоубизнес и заплаши да изгори още много къщи в един от скъпарските райони в щата Калифорния.

Един от първите, които сподели снимка на изпепеления си дом, беше актьорът Джерард Бътлър. Той си направи селфи пред останките на луксозния си дом в Малибу, от който беше останало само пепел и метална конструкция.



„Върнах се в къщата си в Малибу след евакуацията“, написа актьорът в Инстаграм, изказвайки благодарности към куража и саможертвата на пожарникарите.


Сред напълно опожарените домове на звездите беше и този на певицата Майли Сайръс.
Аз съм от късметлиите. Моите животни и любовта на живота ми са на сигурно място и това е всичко, което има значение. Моята къща вече не съществува, но спомените, споделени със семейството и приятелите остават. Благодарна съм за това“, написа в Туитър певицата.


Къщата на певеца Робин Тик, която се оценява на 2,4 млн. долара, също е в историята. Той написа в Инстаграм „Къщата ни е вляво“, споделяйки снимка на бушуващия пожар.

Сред изцяло опожарените имения е и това на семейство Гибсън в Малибу, както и това на майката на моделите Джиджи и Бела Хадид.

Звездите, които живеят в един от силно опустошените райони на Малибу, и са успели да се евакуират преди пожара, са Лейди Гага, Пиърс Броснан, Уил Смит, Ким Кардашиян, Орландо Блум и др.

По последна информация риалити звездата Ким Кардашиян и съпругът й, рапърът Кание Уест, са наели частни пожарникари, за да спасят вилата им на стойност 60 милиона долара.