Ако си мислите, че светът става все по-ужасно място за живот, задължително трябва да прочетете новата любима книга на Бил Гейтс. Основателят на "Майкрософт" е познат като страстен читател и голям почитател на харвардския професор по психология Стивън Пинкър. 

 Но докато Бил Гейтс нарича "най-вдъхновяващата книга, която изобщо някога съм чел" неговата "По-добрите ангели на нашата природа" (The Better Angels of Our Nature), то "Просвещение сега" (Enlightenment Now) е още по-добра.

Това е новата литературна мания на Гейтс, която самият той нарича "новата любима книга на всички времена". 

 "От години твърдя, че "По-добрите ангели на нашата природа" от Стивън Пинкър е най-добрата книга, която съм чел от десетилетия, но новата му книга "Просвещение сега" е още по-добра", споделя Гейтс.

"Просвещение сега" запазва идеите на "По-добрите ангели на нашата природа", която доказва как светът става едно все по-добро място за живеене чрез 15 различни измерителя на човешкия прогрес, като здраве, знание и сигурност. 

Резултатът от книгата "Просвещение сега" представлява "цялостна картина на това как и защо светът става по-добър. Тя е като "По-добрите ангели на нашата природа", но на стероиди", коментира Гейтс.

"Просвещение сега" се очаква да излезе на книжния пазар в САЩ на 27 февруари 2018 г. Вижте дискусията между Бил Гейтс и Стивън Пинкър за "Просвещение сега" в следващото видео, както и повече в gatesnotes.com:

Бил Гейтс дълги години е носител на титлата "Най-богат човек в света". Любопитното е, че самият той не споменава нищо за пари, когато говори за щастието - вижте какво с какво го измерва: