.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Любимата (нова) книга на Бил Гейтс за всички времена

Евгений Милов | преди 1 година
Бил Гейтс
Бил Гейтс и Стивън Пинкър, Снимка: YouTube
"Просвещение сега" е като "По-добрите ангели на нашата природа" на стероиди

Ако си мислите, че светът става все по-ужасно място за живот, задължително трябва да прочетете новата любима книга на Бил Гейтс. Основателят на "Майкрософт" е познат като страстен читател и голям почитател на харвардския професор по психология Стивън Пинкър. 

Бил Гейтс: Това е най-вдъхновяващата книга, която съм челГовори най-богатият човек в света, по-добре я прочетете

 Но докато Бил Гейтс нарича "най-вдъхновяващата книга, която изобщо някога съм чел" неговата "По-добрите ангели на нашата природа" (The Better Angels of Our Nature), то "Просвещение сега" (Enlightenment Now) е още по-добра.

Това е новата литературна мания на Гейтс, която самият той нарича "новата любима книга на всички времена". 

5-те любими книги на Бил Гейтс от 2017Един от най-богатите хора в света не спира да чете

 "От години твърдя, че "По-добрите ангели на нашата природа" от Стивън Пинкър е най-добрата книга, която съм чел от десетилетия, но новата му книга "Просвещение сега" е още по-добра", споделя Гейтс.

"Просвещение сега" запазва идеите на "По-добрите ангели на нашата природа", която доказва как светът става едно все по-добро място за живеене чрез 15 различни измерителя на човешкия прогрес, като здраве, знание и сигурност. 

17 книги, които всеки трябва да прочете според Бил ГейтсОсвен като най-богатия човек в света и голям хуманист, Бил Гейст се слави и като страстен читател

Резултатът от книгата "Просвещение сега" представлява "цялостна картина на това как и защо светът става по-добър. Тя е като "По-добрите ангели на нашата природа", но на стероиди", коментира Гейтс.

"Просвещение сега" се очаква да излезе на книжния пазар в САЩ на 27 февруари 2018 г. Вижте дискусията между Бил Гейтс и Стивън Пинкър за "Просвещение сега" в следващото видео, както и повече в gatesnotes.com:

Бил Гейтс дълги години е носител на титлата "Най-богат човек в света". Любопитното е, че самият той не споменава нищо за пари, когато говори за щастието - вижте какво с какво го измерва:

Прочетете откъс от "По-добрите ангели на нашата природа"Книгата на Стивън Пинкър, която Бил Гейт определя като "най-въздействащата, когато някога е чел"
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?