Вече не само жените масово прибягват до услугите на естетическата хирургия, но и мъжете все по-често търсят пластични хирурзи. Броят на операциите сред мъжете се е увеличил с повече от 325% само в периода между 1997 и 2015 г.

Брад Пит
Снимка: Getty Images

Ринопластиката (пластична операция за корекция и реконструкция на формата на носа) е най-търсената естетическата процедура сред мъжете, но хирурзите твърдят, че има хора, които искат корекция на клепачите, за да изглеждат "по-млади" и "свежи", както и инжекции с ботокс за устните.

Хари Стайлс
Снимка: Getty Images

Редица експерти споделят пред британския "Daily Mail", че все повече мъже отиват в кабинета на докторите, за да променят външния си вид и с конкретна снимка на кого биха желали да приличат.

Хенри Кавил
Снимка: Getty Images

Най-често това са актьори или музиканти, а ако се съди по масовите предпочитания, перфектното мъжко лице ще съчетава очите на Брад Пит, носа на Джуд Лоу или Том Круз, устните на Хари Стайлс и брадичката на Хенри Кавил.

Джуд Лоу
Снимка: Getty Images

Независимо дали искат да бъдат по-атрактивни на снимките, които споделят в социалните мрежи, или се опитват да изглеждат по-конкурентноспособни пред колегите си на работното място, интересът на мъжете към изкуственото разкрасяване расте непрекъснато.

Хенри Кавил / Хари Стайлс / Брад Пит / Джуд Лоу
Снимка: Getty Images

Как би изглеждало според вас перфектното мъжко лице и чертите на кои български знаменитости би съчетавало?Споделете мнението си в коментарите!