Понякога сами проваляме любовния си живот и за това не са виновни нито партньорите ни, нито Ретроградния Меркурий. Виновни са всички онези черти от характера ни, предопределени от зодиакалния знак.

Овен

Разрушавате любовния си живот като постоянно се влюбвате в токсични хора, които изсмукват емоциите ви. С овнешки инат си мислите, че следващият път ще е различно. После отново се влюбват в същия типаж. И когато няколко пъти ви се случи все едно и също, накрая решавате, че всъщност имате нужда точно от това човек. Истината е, че тези хора се възползват от вас, докато вие летите в облаците.

Телец

Разрушавате любовния си живот, като винаги залагате на безопасността и се криете. Не поемате рискове, когато става въпрос за любовта от страх да не бъдете отхвърлени. Свързвате се с хора, в които сте сигурни, макар и това понякога да граничи със скука. С тях ви е удобно. Заслужавате някой, който да ви сплаши малко, а не такъв, с който постоянно да се чувствате в безопасност.

Близнаци

Разрушавате любовния си живот, като се самозалъгвате какво наистина искате. Неспособността ви да вземете решение ви оставя с няколко възможности, но обикновено замръзвате от страх да не направите грешния избор. По тази причина трудно слагате край дори на връзка, която е тотално изчерпана. Това ви кара да тъпчете на едно и също място, без възможност за промяна и придвижване напред.

Рак

Съсипвате любовния си живот, като не изисквате от партньора си.  Връзката се състои от двама души, които дават и приемат равномерно. Но когато непрекъснато давате, а мълчите за собствените си желания и нужди, в крайна сметка вредите сами на себе си. Хубаво е да обичаш хората, но е добре да се грижиш и за собствените си чувства, дори да си егоистичен понякога. 

Лъв

Разрушавате любовния си живот, като прикривате истинските си чувства. Мислите, че емоциите ви правят слаби. Мислите, че плачът и уязвимостта не са нормални. Отхвърляте тези чувства, защото не винаги сте сигурни как да ги изразите. Привличат ви хора, които са силно емоционални, но проблемът е в неспособността ви да ги разберете и да ги срещнете емоционално наполовина.

Дева

Разрушавате любовния си живот, защото търсите перфектния партньор. Имате списък в главата си как да изглежда, как да се държи и всичко е толкова стриктно, че никой не е в състояние да покрие всички точки. Трябва първо да сте доволни от себе си, след това да имате големи изисквания към човека до себе си.

Везни

Разрушавате любовния си живот, защото не виждате хората такива, каквито са наистина. Иска ви се да вярвате, че всички са с добри намерения, но се включвате в такива, които явно ви показват, че не. И все пак често се оказвате слепи за негативите им. 

Скорпион

Съсипвате любовния си живот, като се доверявате само на себе си и изключвате всички околни добри хора от страх да не ви наранят. Пропускате много емоции. Мислите, че сте силни и се пазите, но всъщност това криене е признак на слабост. 

Стрелец

Разрушавате любовния си живот, защото мислите, че винаги трябва да сте силни. Вие сте красиви не само заради външния си вид и това е причината, поради която завладявате сърцата на толкова много хора. Мислите, че трябва да се справяте с всичко сами. Добре е да признавате, че понякога се нуждаете от помощ. За това е партньорът.

Козирог

Разрушавате любовния си живот, като се грижите повече за това, какво мислят хората за човека, с когото сте, отколкото за самия човекът. Ако сте щастливи, когато сте заедно, трябва да осъзнаете, че това е достатъчно.

Водолей

Разрушавате любовния си живот, опитвайки се да използвате хората, за да запълните собствените празните пространства в собственото си сърце. Само че това не не се случва и вие непрестанно сменете човека до себе си.  

Риби

Съсипвате любовния си живот, като се влюбвате в същите хора, които са ви наранили. Вършите едно и също, а очаквате различни резултати.