Пиян лимонов кейк

Дъното на форма за сладкиши намажете с масло или покрийте с хартия за печене. Загрейте предварително фурната на 180 градуса. Отделете белтъците на 2 яйца от жълтъците. Разбийте белтъците на сняг и оставете на хладно. Разбийте с кухненски робот до пяна 200 г краве масло, 200 г захар, жълтъците и 2 ч.л. настъргана лимонова кора. В отделен съд разбъркайте 200 г брашно с 3 ч.л. бакпулвер и 1 щипка сол. Получената смес добавете на лъжички към тестото и разбъркайте добре. Разбитите белтъци разбъркайте с шпатула. Сложете тестото във формата и загладете. Печете във фурната до златистожълто. Разбъркайте продуктите за глазурата – 100 мл прясно изцеден лимонов сок, 75 мл лимонов ликьор, 125 г захар и 1 ч.л. настъргана лимонова кора. Горещият сладкиш набодете многократно с вилица и залейте с глазурата. Украсете с настъргана лимонова кора. Оставете да изстине и извадете от формата.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos