Модният гигант H&M влиза в колаборация със знаменития британски интериорен бранд GP & J BAKER, създаден през 1884 г. Съвместната дамската колекция притежава характерните и високо ценени комбинации на цветове и принтове, изобразени върху текстил. 

"За нас е чест да работим с H&M! Избраните принтове са част от уникалното за GP & J BAKER ДНК. Селектирали сме едни от най-знаменитите и вълнуващи дизайни и за нас е предизвикателство да проследим забележителното им пътуване в модата по този иновативен и невероятен начин!", казва Ан Графтън, изпълнителен директор на GP & J BAKER. 

Принтовете на GP & J Baker, използвани в колекцията, характеризират някои от най-обичаните интериори на британските домове. Принтовете като Magnolia, които Уилям Търнър нарисувал за GP & J BAKER през 1913 г. остават отличителни за марката. Oriental Bird, Blossom, Hydrangea bird са смесени със силните геометрични модели като Fretwork и са част от работата на дизайнера Джийн Дюранд. 

Колекцията е лека, феерична и притежава богата гама от модернистични и романтични модели. Силуетите са издължени, ефирни и нежни. Детайлите като подчертани рамене, балон-ръкави и дантела, вмъкната закачливо между самия принт ни носят усещане за женственост и красота. 

"Целият процес по създаването беше вълнуващ. Ние сме благодарни, че имахме възможността да направим колаборация с един от най-престижните брандове за интериорен дизайн. Моделите от колекцията са женствени, носещи нотка на безкомпромисен стил, подходящи за всяка дама, която обича модата и изразява себе си чрез нея", казва Пернила Волфхарт, директор в дизайн отдела на H&M. 

Колекцията ще бъде налична в избрани магазини, както и онлайн от 2 август. Можете да разгледате моделите от снимките в галерията по-горе.