Спортистки, модели, певици - такива са професиите на дамите, минали през сърцето на българския тенисист Григор Димитров. В допълнение - те винаги са с атрактивни визии, добра кариера, световноизвестни и със сериозни банкови сметки. Случайност или критерии, няма значение. Общото помежду им е и друго. Те вече са в графата бивши. Защо не им се получи?

МАДАЛИНА ГЕНЯ

"Три дена иху и после тихо!" - тази стара поговорка важи с пълна сила за връзката на Григор Димитров с румънката Мадалина Геня. Двамата сякаш искаха целия свят да разбере, че са заедно и ту публикуваха супер горещи снимки, ту те изчезваха загадъчно. Двамата се появиха заедно и на фестивала във Венеция. А с визиите и държанието си не оставиха и ни най-малко съмнение, че са заедно и страстта помежду им гори. Докато 1 месец и 2 дни по-късно наистина всичко не изгоря. Двамата изтриха общите си снимки, спряха да се следват в Инстаграм и настана война - войната на сторитата и намеците.  

Да изтриеш снимките с бившата си явно е типично за Григор Димитров. Прави го и с друго свое гадже.

ЛОЛИТА

С красавицата Григор Димитров има връзка, която и двамата не крият. И дори й се наслаждават като деца - споделяйки снимки как хапват донъти от кутия, например. Лолита не само подкрепяше Гришо на корта, но и гостува заедно с него в България. Тя го придружи за един уикенд, за да отпразнува 30-ия си рожден ден. 
„Това бе специално и много прекрасно пътуване!“ – написа тя за разходките из страната ни. Двамата посетиха родния град на Григор, монумента-параклис „Света Богородица“, и др. След раздялата им снимките бяха изтрити. 

Снимка: instagram.com/grigordimitrov/

Предишната му връзка пък била с нейна... приятелка.


ВИКТОРИЯ БОНЯ

Тя е рускиня, която се е снимала за Playboy и често се хвали с връзките си с различни футболисти. Много медии я обвиняват в проституция и порнография, а някои дори подозират, че страда от шизофрения. Афинитетът й към спорта явно прелива и към тениса. 

Пред онлайн платформата Premier Виктория Боня сподели, че е имала връзка с българския тенисист Григор Димитров. При това дълга и сериозна. 

"Струваше ми се, че той е идеален. Това беше човекът, когото исках да прегръщам постоянно. Имаше нещо магнетично привлекателно в него. Винаги се усмихваше. Исках да повярвам, че тази усмивка е искрена, истинска. Започнах да му приписвам качества, каквито той нямаше. В един момент му казах, че искам семейство и дете. Бях на възраст, на която все още можех да родя второ дете. Той каза, че също го иска и е готов. А месец по-късно разбрах от Инстаграм, че той се среща с друго момиче", разказва Боня.

Снимка: dailymotion.com

Няма скрито-покрито обаче, когато говорим за...

НИКОЛ ШЕРЦИНГЕР

Тя също посети България и отбеляза достигането на 3 милиона последователи в Инстаграм със снимка пред Боянската църква в София. Ироничните коментарите на родните потребители тогава не закъсняха, като: "Ей да дойдеш в квартала и да не звъннеш за едно кафе срамота!!!"
Двамата започнаха връзка през 2015. Преди това певицата имаше отношения с Люис Хамилтън – пилот на Формула 1. Малко след като се разделиха, Никол беше засечена в компанията на българската тенис ракета.

Според вестник "Sun" връзката на двамата била тайна. 

Има твърдения дори, че датирала още от преди раздялата на Григор с...

МАРИЯ ШАРАПОВА

Двамата не са правили официални изказвания пред медиите, че са двойка, затова пък съвсем открито демонстрираха отношенията си на публични места, без да се притесняват от папараците. 2013 беше годината, в която Гришо и Мария бяха обявени за най-сладката тенис двойка. Почивките им заедно бяха на различни места по света, като например Мексико. Но подаръците, който Гришо й правеше, бяха български - като този пръстен на български дизайнер, който рускинята получи през ноември 2014. След раздялата запазиха добрите си отношения, а в интервю Григор сподели за Мария: "Само любов и уважение към този човек!"

 

СЕРИНА УИЛЯМС

"Този мъж разби сърцето ми!" - това пише тенисистката в автобиографичната си книга. По съвет на приятелка, не споменава името на мъжа. Така по-лесно щяла да го забрави. В книгата Серина разказва колко романтичен бил този "младеж" и как са се срещнали, за да се опознаят във Вашингтон. 
До официално потвърждение за връзка между Григор и Серина така и не се стигна и много от нещата бяха в сферата на слуховете. През 2015 г. обаче самият той заяви след един от турнирите си:

"Серина знае, че не съм лош човек. Просто нещата между нас не се получиха. Научих много от тази връзка. Не искам да влизам в подробности защо не стана. Това е лично. Ще кажа само, че изобщо не изпитвам лоши чувства към нея, пожелавам й само щастие."

Снимка: instagram.com/grigordimitrov/



РОМАНА ТАБАК

Младежката любов на Григор е от Словакия. Двамата се срещат през далечната 2008 г., когато се случват и първите им успехи в кариерата. Романа се отказва от играта на корта, заради тежка контузия и започва да гради кариера в областта на политиката и онлайн медиите. По-късно Григор дори й гостува за интервю в блога й. 

Телефонните номера на канадката ЮЖЕНИ БУШАР и на французойката АЛИЗЕ ЛИМ също може би присъстват в черното тефтерче на Григор. Те са едни от жените, за които няма официално потвърждение, че са били в интимни отношения с българския тенисист, но все пак много медии ги свързват. 
Южени е първата канадка, спечелила турнир от Големия шлем на сингъл след триумфа ѝ на Уимбълдън като девойка. След като приключи спортната си кариера, Ализе се насочи към журналистиката. С големите си сини очи и с микрофон, тя няколко пъти се е опитвала да провокира Григор с по-агресивни въпроси. 

Как ще продължи този любовен списък само времето ще покаже. Сигурни сме обаче в едно - гейм, сет, любов - ще продължи да е вярната формула както в професионалния, така и в личния живот на българския тенисист.