Пълнолунието е практически синоним на странни емоции, но когато луната е в знака на Скорпион нещата стават още по- емоционални и дълбоко интуитивни. 

На 23-ти април, вторник, ни предстои пълнолуние в Скорпион, което ще даде светлина на скритото под повърхността и всичко, което е табу, като ни приканва да изследвате целия спектър на чувствата си.

В съчетание с емоционалния воден елемент на знака, фиксираната му модалност и силните му убеждения, го прави устойчив и добре приспособен да се ориентира в неизвестното. 

Скорпионът е като водата на дъното на кладенец или дълбините на океана - тя е неподвижна, тъмна, дълбока и изпълнена с мистерия. Той запазва хладнокръвието си, разчита на инстинкта и доверието в себе си. Точно това е енергията, която всички ние сме подтикнати да изпитаме при пълнолуние в Скорпион.

Пълнолунието в Скорпион повдига темите за доверието, интимността и ще засили интуицията ни.

Скорпионът е знак, който разчита на емоциите си, за да действа. През следващите няколко дни енергията му ще ни провокира да помислим какво бихме могли да направим, ако действаме повече със сърцето си, отколкото с главата си.

КАКВА Е ЕНЕРГИЯТА НА ПЪЛНОЛУНИЕТО В СКОРПИОН?

Пълнолунието в Скорпион е време, в което можем да насочим силата и волята си и да преследваме това, което ни кара да се чувствате живи. В същото време то разкрива всички области в живота ни, в които подтискаме желанията и страстта си. 

Това е изключителна възможност да анализираме как сме се трансформирали след мощния портал на затъмненията, който приключи преди две седмици с новолунието и слънчевото затъмнение в Овен.

Настъпва време на край и ново начало. Енергията на периода ни провокира да  се докоснем до емоциите си и да позволим на страста да ни движи уверено напред.

ПЪЛНОЛУНИЕТО В СКОРПИОН ОСВОБОЖДАВА НАТРУПАНИТЕ ЕМОЦИИ

Снимка: Росица Димитрова

Това пълнолуние ни дава възможност да анализираме всички чувства, които се появяват в нас, с откритост и честност. Усещането за пълния спектър на емоциите ще ни накара да осъзнаем какво сме скрили или потиснали, за да можем да го извадим наяве и да го освободим.

Намерението на това пълнолуние е да се отървем от това, което е повърхностно и вече не подкрепя пътя ни напред. То има за цел да разкрие областите в живота, където трябва да спрем да контролираме и тези, в които да се активизираме и да започнем да преследваме желанията си. 

Това пълнолуние ни насърчава да се възползвате от темите на Скорпиона, който иска да се чувства жив и не се страхува да бъде себе си. Можем да постигнем това единствено когато знаем какво чувства сърцето ни.

Периодът е прекрасен момент, в който да се обърнем към себе си и да се погрижим за вътрешния си свят, да се научим да не се критикуваме, а да си дадете повече сили чрез любов към себе си.

ТЕМИ, КОИТО ДА РАЗГЛЕДАМЕ ПРЕЗ ПЪЛНОЛУНИЕТО В СКОРПИОН

 

Трябва да се пазим от някои капани, които могат да възникнат неочаквано през този период, включително да бъдем прекалено упорити, твърдоглави или властни. Не трябва да действаме агресивно или безразсъдно, без да се съобразяваме с другите, да се опитваме да ги контролираме или да отричаме желанията си.

Може да имаме усещането, че не можем да избягаме от осъзнаването на затрудненията си. Решението е да проявим състрадание и съпричастност към себе си.

Това пълнолуние е момент на действие и ангажираност, време е да позволим на желанията си да ни тласнат напред. Действията ни ще бъдат мотивирани от ясни, интуитивни и ангажирани намерения и такива, които идват изцяло от тялото и инстинктивните желания. Идеята е да имаме приятни изживявания и да правим това което ни кара да се чувстваме живи.