Пролетната умора не е по-различна като усещане от хроничната преумора и изобщо не става дума за каприз. Човек чувства отпадналост, нежелание за нови дейности, намален тонус и понижена концентрация, потиснато настроение. Ако това усещане се повтаря няколко дни, очевидно не е случайно.

Позволете си да почивате повече. След работа не се захващайте веднага с домашните задължения. Отпуснете се. Полегнете. Освободете се от стегнатите дрехи. Нека краката ви също да си почиват.

Топла вана с есенция от салвия, лавандула или лайка ще ви облекчи. Достатъчно е да сложите шепа морска сол във ваната.

Сутрин независимо, че обикновено нямате време, направете най-лесните упражнения: бавни кръгове със ставите на краката, ръцете, след това развъртете кръста и главата. Сами ще се удивите колко добре ще се почувствате след това. 

За засилване на организма може да вземате рибено масло във вид на желатинови капсули или по една лъжица на ден в течен вид. Рибеното масло е най-добрият стимулатор на имунната система. От него организмът има нужда особено сега, както и от витамин D.

Възползвайте се от полезните свойства на глухарчето. Свежата салата от листата на глухарчета възвръща силите при пролетна умора. Измитите листа се заливат с хладка солена вода и се оставят да престоят 30 минути. Нарязват се на дребно. Прибавят се свеж магданоз и копър, пресен лук, маслини и зехтин. Салатата може да се смеси с млечна майонеза и да се поръси с орехи.

Движете се повече, за да поддържате тялото в добър тонус. Всеки ден е дар. Жизненият път се извървява най-добре с леко сърце и жизнерадостна нагласа. Любовта e тайнството на живота. Мечтите понасят душата към звездите. Смехът помага срещу трудностите в живота.

Разговорът с радиоводещия Светослав Николов по темата за справяне с пролетната умора, който беше излъчен в предаването "За София” в ефира на bTVRadio на 4 април 2014 г. може да чуете от аудиозаписа "Пролет без пролетна умора” публикуван в началото на поста.

http://ladyzone.bg/article/zdraven-blog/bogatstvo-ot-polivitamini-shipkov-chai.html